Re: SVJ +zateplení +hlasování
Ten, kdo Vás varoval má pravdu. ZoVB je mimořádně nepovedený zákon i na české poměry. Připravuje se úplně nový zákon, bohužel pro protiústavnost byl nový zákon vyhozen z legislativní rady vlády.
Hlasování mimo shromáždění ZoVB neupravuje a proto existují i výklady, že hlasování mimo shromáždění není možné.
Já si to sice nemyslím, hlasování mimo shromáždění jsem si dal do stanov, ale pokud toto hlasování nemáte upraveno ve stanovách, tak zvýšení dlouhodobé zálohy o 10Kč/m2 a zateplení je velmi rizikové. I když hlasování mimo shromáždění budete mít ve stanovách, tak reakci soudu nelze předvídat, judikatura zatím není.
Doporučuji buď počkat na nový zákon (snad ho k 1.1.2009 schválí - má tam být hlasování mimo shromáždění i snížení kvora na 50%) a nebo ještě lépe přesvědčovat, přesvědčovat, přesvědčovat (zateplení chrání stavební kostrukci, snižuje tepelné ztráty, zlepšuje mikroklima v bytech, zlepšuje architektonický vzhled, prodlužuje životnost domu).
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 5. 2008 11:22
Dobrý den,
Chceme zateplit panelový dům,udělat okna atd. Na schůzi se nesešla ani polovina lidí a tak jsem je obešel po bytech .Sehnal jsem 75 procent všech vlastníků na zateplení a úvěr.Asi 15 pocent (5 bytů ze 71) se vyslovilo proti z důvodu navíšení FO o asi 10Kč/m .Podle mě bych mohl rekonstrukci uskutečnit,ale byl jsem varován,že pokud zvednu FO a tyto lidi proti to nebudou akceptovat mohl by nastat problém.Nebudou platit,dám je k soudu,oni napadnou třeba hlasovaní a.... čert ví jak bych dopadl jako předseda .Jak to tedy je?To opravdu jeden proti může udělat problém,když podle zákona budu mít 75 procent podepsaných?Děkuji