Re: soukromé jízdy služebním vozidlem
Jde o příjem zaměstnanců, který není od daně, SP a ZP osvobozen. Vše, co obdrží zaměstnanec za měsíc, za který se zpracovávají, mzdy musí být zahrnuto do ZD a vyměřovacích základů pro SP a ZP. Musíte přece i u PHM spotřebovaných k soukromým jízdám odvést DPH a to na základě dokladu o použití. Pokud jste měsíční plátci, pak toto musíte provádět rovněž měsíčně. Poměr ujetých km služebně a soukromě budete čerpat z knihy jízd a spotřebu PHM z účetnictví.
Re: soukromé jízdy služebním vozidlem
Ano, logiku to má. Ale mě jde přesně o zákon a číslo §. Jestli to někdo víte, tak mi prosím napište. Já si to myslím také, ale nadřízený chce vědět podle jakého § a zákona. Prý je to pouze na výkladu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
7. 5. 2008 13:39
Ahoj všichni, kdo mi poradíte.
Naše společnost nechává jako benefit manažerům služební vozidla k soukromým účelům a navíc jim platí projetý benzín. Z projetého benzínu pro soukromé účely si platí sociální, zdravotní a daň. Doposud se jim to sečetlo za celý rok a dalo ke mzdě, ze které se vše odvedlo. Nyní přišla kontrola ze sociálky a řekla že je to špatně, že se to musí vyúčtovávat každý měsíc. Nejsou však nám schopni říci podle jakého zákona, či paragrafu. Prosím víte to někdo? Napište mi to. Děkuji