Soukromé jízdy služebním vozidlem

• (neregistrovaný)

7. 5. 2008 13:39

Ahoj všichni, kdo mi poradíte.
    Naše společnost nechává jako benefit manažerům služební vozidla k soukromým účelům a navíc jim platí projetý benzín. Z projetého benzínu pro soukromé účely si platí sociální, zdravotní a daň. Doposud se jim to sečetlo za celý rok a dalo ke mzdě, ze které se vše odvedlo. Nyní přišla kontrola ze sociálky a řekla že je to špatně, že se to musí vyúčtovávat každý měsíc. Nejsou však nám schopni říci podle jakého zákona, či paragrafu. Prosím víte to někdo? Napište mi to. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2008 13:49

an (neregistrovaný)

Re: soukromé jízdy služebním vozidlem
      Jde o příjem zaměstnanců, který není od daně, SP a ZP osvobozen. Vše, co obdrží zaměstnanec za měsíc, za který se zpracovávají, mzdy musí být zahrnuto do ZD a vyměřovacích základů pro SP a ZP. Musíte přece i u PHM spotřebovaných k soukromým jízdám odvést DPH a to na základě dokladu o použití. Pokud jste měsíční plátci, pak toto musíte provádět rovněž měsíčně. Poměr ujetých km služebně a soukromě budete čerpat z knihy jízd a spotřebu PHM z účetnictví.

• 7. 5. 2008 13:51

xy. (neregistrovaný)

Podle mě je celkem logické,že pokud dostávají mzdu MĚSÍČNĚ,musíte jim taky měsíčně vyúčtovat a navýšit základ soc,zdr a daň.Nehledě na to,že jste-li plátci daně,musíte pokrátit náklady na PHM.

• 13. 5. 2008 14:19

pavla (neregistrovaný)

Ano, logiku to má. Ale mě jde přesně o zákon a číslo §. Jestli to někdo víte, tak mi prosím napište. Já si to myslím také, ale nadřízený chce vědět podle jakého § a zákona. Prý je to pouze na výkladu...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).