Re: přecenění zboží
Jeví se mi nejvýhodnější prodat za minimální cenu, ale nesmí to být osobě jakkoliv spřízněné s firmou (osobně, ani ekonomicky). Pak nemusíte zdůvoedňovat nic - tržbu (výnos) máte sice minimáolní, ale ze skladu vydáte zboží v ceně pořízení (náklady) a ty jsou daňově uznatelné v plné výši.
Pokud je jen vyřadíte, je to škoda.....
Skvělý Vladimíre, já Vás nemít, umřu v nevědomosti!!!! Ještě kdyby to tak šlo bez toho sarkasmu, připadám si zadupána metr pod zem....Vendula
Jestli vy nebo já umřeme v nevědomosti je každému jedno, stejně budeme zakopáni dva metry pod zemí
(jestli vy zadupána je vaše přání).
Hlavně bychom svojí nevědomostí neměli zavdávat
příčiny k tomu abychom svými radami vytvořili podmínky pro vznik škody ostatním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 5. 2008 13:35
Na skladě mám zboží (ingoust. náplně), které mají prošlou záruku a protože jsou na starší typy tiskáren, tak se pravděpodobně neprodají. Je v takovém případě lepší je vyřadit a nebo je fiktivně prodat třeba za min. cenu, jak se tyto dvě možnosti projeví v nákladech. Určitě bude nutné udělat v obou případech nějaký protokol, co by takový protokol měl obsahovat? Účtuji v dan. evidenci. Pokud nějaké zboží slevńuji, stačí, když na kopii faktury, které zakládám, uvedu důvod - kolik procent pod průměr bych měla zdůvodńovat ?