Re: MD- jak dlouho zaměstnavatel drží mí
Nebylo - musí dostat práci podle pracovní smlouvy. Nemusí to být stejná židle, když má např. v prac. smlouvě jen "účetní", může to být jakákoliv účetní, jestliže má mzdová účetní musí to být mzdová účetní. Mrkněte do zákoníku práce - zde na liště v zákonech nebo zde dejte do vyhledávače, bylo to tu už mockrát.
Re: MD- jak dlouho zaměstnavatel drží mí
Rodičovská dovolená je maximálně do 3 let dítěte. Pokud byste chtěla být doma déle, musela byste si se zaměstnavatelem dohodnout neplacené volno - to už Vám ale nemusí povolit. Na stejné místo, tzv. "židli" Vás zařadí po mateřské dovolené, tj. po tom půl roce. Po návratu z rodičovské dovolené nebo z povoleného neplacené volna Vám dá práci dle pracovní smlouvy. Záleží tedy na tom co a jak máte smluveno ve smlouvě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 5. 2008 16:52
Dobrý den, prosím o radu. Jsem na mateřské dovolené, následně budu čerpat rodičovskou dovolenou do 4 let věku dítěte, už to mám povolené od zaměstnavatele. Budu se moci vrátit na své původní místo dle pracovní smlouvy, nebo mě zaměstnavatel může přeřadit na jinou práci? Prosím, kdy a podle jakého paragrafu? Bojím se, že o své původní místo přijdu.
Děkuji předem za odpověď.