MD- jak dlouho zaměstnavatel drží místo?

• (neregistrovaný)

14. 5. 2008 16:52

Dobrý den, prosím o radu. Jsem na mateřské dovolené, následně budu čerpat rodičovskou dovolenou do 4 let věku dítěte, už to mám povolené od zaměstnavatele. Budu se moci vrátit na své původní místo dle pracovní smlouvy, nebo mě zaměstnavatel může přeřadit na jinou práci? Prosím, kdy a podle jakého paragrafu? Bojím se, že o své původní místo přijdu.
    Děkuji předem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 5. 2008 17:34

Eva (neregistrovaný)

Re: MD- jak dlouho zaměstnavatel drží mí
      - po 3 letech musíte dostat stejnou práci jakou jste dělala. Po 4 letech Vás může přeřadit na jinou. Alespoň tak to bylo.

• 14. 5. 2008 17:46

yy (neregistrovaný)

Nebylo - musí dostat práci podle pracovní smlouvy. Nemusí to být stejná židle, když má např. v prac. smlouvě jen "účetní", může to být jakákoliv účetní, jestliže má mzdová účetní musí to být mzdová účetní. Mrkněte do zákoníku práce - zde na liště v zákonech nebo zde dejte do vyhledávače, bylo to tu už mockrát.

• 14. 5. 2008 18:05

Jiřka (neregistrovaný)

Rodičovská dovolená je maximálně do 3 let dítěte. Pokud byste chtěla být doma déle, musela byste si se zaměstnavatelem dohodnout neplacené volno - to už Vám ale nemusí povolit. Na stejné místo, tzv. "židli" Vás zařadí po mateřské dovolené, tj. po tom půl roce. Po návratu z rodičovské dovolené nebo z povoleného neplacené volna Vám dá práci dle pracovní smlouvy. Záleží tedy na tom co a jak máte smluveno ve smlouvě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).