Re: Hmotná zodpovědnost
Přesně jak píšete, máte-li sama odpovídat, tak do pokladny nikdo nesmí. Pokud jde o velké peníze, nepřistupujte ani na společnou odpovědnost. A´t Vám dělají pravidelně třeba týdně kontroly, ale klíče pouze sama a v noci pod polštář. Maximálně by bylo možné pro nenadálý případ dát druhý klíč od pokladny pečlivě zapečetěný někam, kde bude pod ochranou a kontrolou a rovněž jeho pečetě pravidelně kontrolovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 5. 2008 19:38
Při nástupu do zaměstnání jsem převzala zodpovědnost za účetnictví a svěřené finanční prostředky, v příloze k pracovní smlouvě. Pokladnu jsem vedla asi půl roku. Teť ode mně chce ekonom - můj nadřízený druhý klíč k pokladně, protože má prý také, jako můj nadřízený za pokladnu zodpovědnost. V pokladně se pohybují velké částky peněz a nemáme podepsanou společnou zodpovědnost.
Myslím, že podle par. 259 ZP mám zodpovědnost za schodek v plné výši a vedoucí a nikdo by roto také neměl mít volný přístup k penězům v pokladně.
Můžete mi poradit, jak je to ve skutečnosti se zodpovědností a s přístupem k penězům?