Re: první rok s.r.o. - azávěrka
Asi to stále nechápu, omlouvám se, ale jak tam ten HV tedy mám zaúčtovat??? V dalším roce mi je jasné, že z HV po zdanění vytvořím rezervní fond, a ostatní podle toho, jak rozhodne valná hromada.Ale co mi není stále jasný, když mi tedy v pasiva před uzavřením stále nesedí o ten HV, jak to tam mám zaúčtovat??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 5. 2008 14:37
prosím moc o radu, první rok založení firmy a
účtování a na konci roku nesedí aktiva a pasivo o
HV.Pasiva
jsou o HV nižší. Co s tím??
Máte v pasivech uvedený HV?
Nemám.Jsem začátečník, takže se ptám asi hloupě, ale firma začínala od úplné od nuly.takže jsem zadal PS
353/411 100 000,-
211/353 100 000,-
jiné Ps nejsou a dál se už běžně účtovalo, jako v jiné zajeté firmě.Na konci roku mi vyšel HV, ale aktiva a pasiva o tento HV nesedí.Myslela jsem, MD-D se musí stále rovnat.Ano, když tam teď zaúčtuji ten HV 431/428, tak se mi strany srvonají.....takže pokaždé, než uzavřu rok, tak musím ještě ID zaúčtovat ten HV???
Snad to nepíšu moc zmateně, ale prosím, fakt se tady v tom motám a asi to potřebuji polopaticky vysvětlit.Všem moc děkuji