Re: první rok s.r.o. - azávěrka
Asi to stále nechápu, omlouvám se, ale jak tam ten HV tedy mám zaúčtovat??? V dalším roce mi je jasné, že z HV po zdanění vytvořím rezervní fond, a ostatní podle toho, jak rozhodne valná hromada.Ale co mi není stále jasný, když mi tedy v pasiva před uzavřením stále nesedí o ten HV, jak to tam mám zaúčtovat??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 5. 2008 14:37
prosím moc o radu, první rok založení firmy a
účtování a na konci roku nesedí aktiva a pasivo o
HV.Pasiva
jsou o HV nižší. Co s tím??
Máte v pasivech uvedený HV?
Nemám.Jsem začátečník, takže se ptám asi hloupě, ale firma začínala od úplné od nuly.takže jsem zadal PS
353/411 100 000,-
211/353 100 000,-
jiné Ps nejsou a dál se už běžně účtovalo, jako v jiné zajeté firmě.Na konci roku mi vyšel HV, ale aktiva a pasiva o tento HV nesedí.Myslela jsem, MD-D se musí stále rovnat.Ano, když tam teď zaúčtuji ten HV 431/428, tak se mi strany srvonají.....takže pokaždé, než uzavřu rok, tak musím ještě ID zaúčtovat ten HV???
Snad to nepíšu moc zmateně, ale prosím, fakt se tady v tom motám a asi to potřebuji polopaticky vysvětlit.Všem moc děkuji