Re: neoprávněný odpočet na manželku
Zákon 337/92 Sb.
pokud FÚ objevil nedoplatky na dani, tak Vám mohou celou dobu dát k úhradě (můžete ale požádat o zmírnění tvrdosti zákona - možná Vám vyjdou vstříc, ale nevím, jestli něco zmůžete)
každopádně, když na nedoplatek kontrola přišla, tak Vám ho písemně vyčíslí a také budete jistě poučeni, jak máte (popř. můžete) postupovat (určitě tam budou odkazy na zákony)
Zatim na to nepřišla, paní mě volala kvůli potrvrzení, že maminka neměla žádný zdanitelný příjem. Tak jsem ji řekla, že měla jen důchod a ona na to, že důchod se počítá do vlastních přijmu. Ale neřekla jsem ji kolik ma, protože to ani nevím. To se musím podívat do nějakých papírů.
Myslím, že to můžou letos doměřit od roku 2004.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 5. 2008 19:54
Dobrý den, tak jsem dnes po telefonátu z FÚ zjistila, že jsme si asi 8-10 let neoprávněně uplatňovali slevu na manželku - invalidní důchod, průkaz ZTP/P III stupen postižení. Netušila jsem, že invalidní důchod se započítává do vlastního přijmu, podle kterého se může dělat odpočet na manželku. Jak mám teď postupovat a za jak dlouho dobu nám to mohou doměřit? Díky moc