Neoprávněný odpočet na manželku

• (neregistrovaný)

28. 5. 2008 19:54

Dobrý den, tak jsem dnes po telefonátu z FÚ zjistila, že jsme si asi 8-10 let neoprávněně uplatňovali slevu na manželku - invalidní důchod, průkaz ZTP/P III stupen postižení. Netušila jsem, že invalidní důchod se započítává do vlastního přijmu, podle kterého se může dělat odpočet na manželku. Jak mám teď postupovat a za jak dlouho dobu nám to mohou doměřit? Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 5. 2008 7:34

xy5 (neregistrovaný)

Re: neoprávněný odpočet na manželku
      Zákon 337/92 Sb.
      pokud FÚ objevil nedoplatky na dani, tak Vám mohou celou dobu dát k úhradě (můžete ale požádat o zmírnění tvrdosti zákona - možná Vám vyjdou vstříc, ale nevím, jestli něco zmůžete)
      každopádně, když na nedoplatek kontrola přišla, tak Vám ho písemně vyčíslí a také budete jistě poučeni, jak máte (popř. můžete) postupovat (určitě tam budou odkazy na zákony)

• 29. 5. 2008 8:00

hopsina (neregistrovaný)

Zatim na to nepřišla, paní mě volala kvůli potrvrzení, že maminka neměla žádný zdanitelný příjem. Tak jsem ji řekla, že měla jen důchod a ona na to, že důchod se počítá do vlastních přijmu. Ale neřekla jsem ji kolik ma, protože to ani nevím. To se musím podívat do nějakých papírů.

• 29. 5. 2008 8:22

Líba (neregistrovaný)

Myslím, že to můžou letos doměřit od roku 2004.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).