Re: dobropis z Německa-účtování
Ne, kllasicky jsme vystavovali vydanou fakturu, stalo se na konci roku, že se něco reklamovalo a přišel dobropis. to je OK.
Letos chtějí němci změnu.. abychom my, vůbec nefakturovali - VF, ale oni budou na základě evidence - kolik jsme my jim toho přeložili, vystavovat dobropis (což já taky moc nechápu) My dostaneme zaplaceno. to je OK.. ale já musím účtovat o výnosech. Protože ta služba se uskutečnila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 6. 2008 5:39
dobrý den, mám dotaz:
firma provádí služby - překladatelské - do zahraničí - Německo.
Doposud jsme vystavovali fakturu za službu, na konci roku, se provedlo jednorázové vyrovnání , tj. byl vystaven dobropis z Německé strany - za případné nedostatky..
Nyní chtějí postupovat takto:
na základě interní statistiky bude vystavovat přímo Německy odběratel dobropisy - tudíž nám budou hned platit.
Jak zaúčtovat tento jejich dobropis? Já potřebuji mít zaúčtovaný výnos za služby, tak budu účtovat na 602? a to znamená, že bych měla Přijatou fakturu- dobropis a zaúčtovaný na 602?
Nemáte někdo zkušenosti, je to takto možné?
Děkuji moc
Blanka