Re: likvidace bez vazby-POHODA
moc nerozumím otázce?? Chcete zlikvidovat fakturu tak ji musíte zaplatit pokladnou nebo bankou.Pokuj se jí chcete zbavit - vystavila jste ji omylem, tak ji smažte v horní liště v nabídce.Pak si opravte číslování fa. ať nemáte vynechané číslo.Pokud chchte aby se vám nezobrazovala v nabídce k likvidaci musíte u faktury odpotvrdit - k likvidaci "nezaškrtnout"
>>>prosím jak udělat likvidaci bez vazby potřebuju aby
>>>mi
>>>fa zmizela z knihy, nějak mi to nejde?? děkuji za
>>>odpověď.
>>
>>Chcete smazat fakturu? Pak použijte Ctrl-Del, jen si
>>musíte pohlídat číslování, abyste neměla v řadě
>>přeskočené číslo.
>>
>>Likvidace bez vazby - to je jen úhrada faktury, aby
>>ve
>>sloupečku K likvidaci vyskočilo 0,00Kč
>
>moc nerozumím otázce?? Chcete zlikvidovat fakturu tak
>ji musíte zaplatit pokladnou nebo bankou.Pokuj se jí
>chcete zbavit - vystavila jste ji omylem, tak ji smažte
>v horní liště v nabídce.Pak si opravte číslování fa.
>ať nemáte vynechané číslo.Pokud chchte aby se vám
>nezobrazovala v nabídce k likvidaci musíte u faktury
>odpotvrdit - k likvidaci "nezaškrtnout"
mám fa zadanou v Kč aby mi sedělo DPH ale úhrada je v EUR jenže když ji nemám zadanou v EUR tak mi v při likvidaci vyskakuje zadat správně částku a nejde mi to spárovat s fakturou tak sem zadala ručně úhradu ale fa mi stále visí jako neuhrazená! proto jsem chtěla zkusit likvidaci bez vazby.
Už dlouho faktury v EUR nedělám ,ale pokusím se zapátrat a snad to dáme dohromady.Nejdříve musíte v globálním nastavení - cizí měny zaškrtnout používat cizí měnu tak musíte mát zadáno jaký kurz používáte a předkontace kurzového rozdílu zisku nebo ztráty.Fa musíte zadat v EUR aby se vám také v EUR s bankou spárovala a ten kurzový rozdíl který vám tam vznikne musí jít na tu vámi zadanou předkontaci.Nepamatuji si když jsme nakupovali z EU, že by se mi nepárovali fa. a vyskakovaly nedoplatky nebo přeplatky ten zisk z kurového rozdílu nebo ztrátu musíte také zaúčtovat, možná to říkám špatně.Ale klidně se obraďte na SERVIS POHODA vždycky mi přesně poradili jak danou situaci vyřešit a podrobně mě navedli klidně i meilem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 6. 2008 11:51
prosím jak udělat likvidaci bez vazby potřebuju aby mi fa zmizela z knihy, nějak mi to nejde?? děkuji za odpověď.