Re: ukončení PP a přečerpaná dovolená
včera jsem byla na školení ohledně mezd a protože mám stejný problém, tak jsem se na to ptala a bylo mně řečeno, že se má brát průměr za poslední čtvrtletí, ne částka, která byla vyplacena, tak teď nevím, co je správně, nevíte někdo, kde o tom něco přečíst?
ale když budete srážet posledním průměrem, tak Vám vznikne rozdíl - buď ve prospěch nebo neprospěch zam-ce (zam-tele)
když srazíte tím průměrem, kterým jste platila, tak se to vynuluje a není problém
tak to nevím, je to pro mě novina
těším se na další diskutující
ZP:5) Zaměstnanec je povinen vrátit vyplacenou náhradu mzdy nebo platu za dovolenou nebo její část, na niž ztratil právo, popřípadě na niž mu právo nevzniklo. Ustanovení odstavce 1 věty druhé platí i zde.
Jestli-že se uvádí vyplacená náhrada, tak to nemůže být náhrada v jiné výši.Alespoň já to tak chápu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 6. 2008 7:57
Zaměstnanec vybral 20 dnů dovolené již v lednu, nyní končí k 30.6., takže má nárok pouze na 10 dnů dovolené. Mám dotaz, když mu chci částku srazit, použiji denní průměrnou mzdu za I.Q?
To znamená, že mu srazím mnohem víc, než jsme mu zaplatili, protože se zvedaly platy. Je to tak správně?
Musím mu srazit zdr. pojištění za neplacené volno, mám do toho počítat i sobotu neděli - takže ne za 10 dnů, ale za 12? Může mi někdo poradit, kolik to bude, leden měl 31 dnů, nyní je v červnu 30 dnů?
8000 : 30(31) = 267
267 x 12 = 3204
4,5% - 144,-Kč - zaměstnanec
9% - 288,-Kč - zaměstnavatel
Děkuji za radu, začínám a nejsem si moc jistá.