Re: Pojištění odpovědnosti účetních
Mám pojistku asi za 500,- ročně (pojistná částka tak, aby kryla 4,5 násobek platu), je to pojištění odpovědnosti (blbost), pojištění účetní na ŽL je jiné a dražší, tohle stačí na účetní v HPP
Re: Pojištění odpovědnosti účetních
Letos jsem také zjednávalal smlouvu pro pojištění účetní jako podnikatelky. Nedělají to všechny pojištovny. Zatím jsem našla Kooperativu, Českou pojišťovnu, ČSOB pojišťovna, Generali. Podmínky jsou dle požadavků, spoluúčast nejméně 5 tisíc, nejnižší pojistné krytí na 500.000Kč. Cena pojistky se odvíjí od různých kritéríí - délka podnikání, nějaké způsobené škody....co konkrétně se pojištuje....atd. Ceny najnižšího pojištění se pohybují od 4500 - 8000 ročně.
Výše popsané pojistky - ty levnější jsou pro pojištění účetních jako zaměstnance. Jsou skutečně v několika stovkách Kč.
Nevím zda by pojištovna něco uhradila kdyby náhodou došlo k nějakému plnění, ale každopádně z hlediska klientely je pojištění vyžadováno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2008 12:08
Poraďte dobrou pojišťovnu pro pojištění podnikatelských rizik - účetní. Děkuji.