Škodni udalost firemniho vozidla-podvod?

• (neregistrovaný)

23. 6. 2008 13:55

Dobre odpoledne,rada bych se poradila.Pri parkovani vozidla u obchodniho domu sem nechtene tukla do vozidla za mnou,bylo to v pomale rychlosti a neslo o velky naraz. radeji jsem ale automobily zkontrolovala a na zadnem nic nebylo. Jen druhe vozidlo melo zboku odreny blatnik, ale to jsem nemohla udelat ja kdyz jsem k nemu couvala rovne. Vsimla sem si ze vozidlo ke kteremu jsem couvala stalo cumakem asi pul metru v mem parkovacim prostoru. Pravdepodobne jsem do nej tukla proto. Snazila jsem se nacouvat do sveho parkovaciho vyznaceneho prostoru aby mi nekdo neurazil predni cast automobilu,protoze tam bylo malo mista k projizdeni. Sla jsem nakoupit a kdyz jsem se vratila k autu cekala tam na me majitelka a spustila na me ze jsem ji zpusobila skodu. Mela rozbitou tabulku okolo spzky a na prave strane sveseny blatník. Byla jsem z toho prekvapena protoze jsem si predtim absolutne niceho nevsimla a prislo mi jakoby to na me pripravila...opsaly jsme si sve inicialy s tim, ze se mi ozve jestli pujde blatnik prichytit a jak to budeme resit. Neozvala se a ted nam do firmy prislo z pojisteni oznameni skodni udalosti a ze ji mame nahlasit. Popravde jsem z toho rozpacita a nevim jak se k tomu postavit. Nemam takoveto situace rada a chci to vyresit rychle, ale netusim co si na me dotycna vymysli...prosim poradte mi. Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 6. 2008 14:00

linda (neregistrovaný)

Re: škodni udalost firemniho vozidla-pod
      Pokud se stalo tak, jak říkáte, tak bych s paní byla brzo hotová, jelikož u toho nebyl žádný svědek a je to tvrzení proti tvrzení. Argumentovala bych tím, že na mém voze nebyl žádná škoda a že jsem jí proto nemohla takovou škodu udělat, jelikož by to šlo alespoň trochu poznat na mém autě......

• 23. 6. 2008 14:24

pája (neregistrovaný)

Měla jste volat policii ke zdokumentování a rozhodnutí o zavinění, pokud jste to neudělala poskytla údaje protistraně, jakobyste souhlasila se škodou, nic jste nezadokumentovali, tak co chcete teď dělat? Jedině odpovědět, že jste nezavinila škodu v té výši, ať se protistrana soudí, ale to by se Vám taky nemuslo vyplatit, nevíte,jaké má ona argumenty.

• 23. 6. 2008 14:27

linda (neregistrovaný)

souhlasím s "pájou", buď hned volat policii a vše zdokumentovat anebo jste neměla protistraně podávat svoje údaje.... vemte si, že se si paní mohla ještě něco "přidat" a teď se s tím nic nenadělá...

• 23. 6. 2008 18:28

anonymous (neregistrovaný)

Předání údajů protistraně ještě automaticky neznamená, že dopředu souhlasím úplně se vším. vím to z vlastní zkušenosti, kdy jsem benevolentně nevolal policii k menší nehodě, protože mě viník nehody doslova uprosil. Když potom došlo k řešení, tak cukl a závěr byl, že je to tvrzení proti tvrzení. Protože jsem neměl podepsaný žádný papír, kde by uznal na místě svoji vinu, ale právě jenom jeho údaje.
      Takže teď tvrďte, že rozsah poškození není takový, jak paní udává.

• 24. 6. 2008 7:52

Karel (neregistrovaný)

Nevim nevim, ale v tomhle bananistanu volat policii k male doravni nehode do 1000,-Kc? To by Vam mohli nauctovat. Nevim zda ten paskvil uz schvaili.

Jinak na pojistovnu nahlaste, ze na druhem vozidle nic poskozeno nebylo a ze mate podezreni na podvodne jednani. Uvedte, ze pokud by bylo jak poskozena pise , tak by jste samozrejme policii volala ale vzhledem k tomu, ze zadne poskozeni videt nebylo nikoho jste nevolai.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).