Odstupné a jeho vyplacení

• (neregistrovaný)

24. 6. 2008 8:36

K 30.4.2008 jsem dostal společně s několika dalšími zaměstnanci menší soukromné firmy vypověď z organizačních důvodů (par. 52 c. z.p.). Bylo nám sděleno, že odstupné dostaneme na účet poslední pracovní den, tedy 30.4. Zaměstnavatel mně však do dnešního dne vyplatil zatím pouze polovinu z celkové částky odstupného. Na dotazy ohledně vyplacení zbylé částky už nereaguje, přičemž ostatní zaměstnanci, kteří byli propuštěni ze stejného důvodu již odstupné dostali. Jaká je možná obrana na takovéto jednání ze strany zaměstnavatele? Za jak dlouhou dobu (nejpozději) musí zaměstnavatel toto odstupné po ukončení prac. poměru dle 52 c. vyplatit? - v z.p. jsem žádnou limitní dobu nenašel, může tedy zaměstnavatel bezdůvodně toto vyplacení prodlužovat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 6. 2008 9:06

pája (neregistrovaný)

Re: Odstupné a jeho vyplacení
      přesně upraveno v § 67 odst. 3 ZP.- po skončení PP v nejbližším výpl.termínu, nebo po dohodě v den skončení PP nebo v pozdějším termínu.

• 24. 6. 2008 14:42

Luděk (neregistrovaný)

...sice hezké, ale když zaměstnavatel po skončení PP v nejbližším výpl. termínu přesto neplatí a k žádné dohodě o pozdějším vyplacení nedošlo - tak co pak?

• 24. 6. 2008 14:47

pája (neregistrovaný)

Písemně doručeně ho vyzvěte k úhradě dlužné částky se lhůtou např. do 7 dnů a upozorněte, že pokud neprovede, předáváte stížnost na oblastní inspektorát práce a zvažujete spolu s dalšími, kteří to nedostali rovněž podání insolvenčního návrhu, třeba to s ním zaklepe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).