Re: exekuce
Záleží na tom, jak to myslíte - kdyby měl jen jednu pohledávku, a ta byla přednostní, srazila byste o jednu třetinu (tedy 2093 Kč) víc, celkem tedy 6268 Kč.
Kdyby měl tu nepřednostní a pak by vám přišla ještě přednostní, která by byla druhá v pořadí pohledávek, srazila byste na tu přednostní 4175, a na nepřednostní 2093. Částka přesahující 6281 Kč - tedy to, co lze zabavit bez omezení - se přičítá přednostně ke druhé třetině.
Re: exekuce
přišla mi exekuce na 1 dítě, takže by měla být zákl. nezabavitelná částka na něho a na 1 dítě tedy 5233?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 6. 2008 14:10
Přečetla jsem si v diskusi hodně článků na téma exekuce, ale přesto bych potřebovala poradit,
zaměstnanec je rozvedený vyživuje 2 děti. Srážím mu nepřednostní pohledávku. Při čisté mzdě 14 644 mi vyšla základní nez.částka 6280,- a mohu srazit 4 175Kč.
Pokud bych měla srážet přednostní pohledávku na výživné, kolik bych mu mohla srazit?