Exekuce

• (neregistrovaný)

25. 6. 2008 14:10

Přečetla jsem si v diskusi hodně článků na téma exekuce, ale přesto bych potřebovala poradit,
    zaměstnanec je rozvedený vyživuje 2 děti. Srážím mu nepřednostní pohledávku. Při čisté mzdě 14 644 mi vyšla základní nez.částka 6280,- a mohu srazit 4 175Kč.
    Pokud bych měla srážet přednostní pohledávku na výživné, kolik bych mu mohla srazit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 6. 2008 14:54

Líba (neregistrovaný)

Re: exekuce
      Druhou třetinu + částku zabavitelnou bez omezení. Děti byste v tom případě nepočítala jako vyživované, pokud by byla exekuce v jejich prospěch.

• 25. 6. 2008 15:00

Anna (neregistrovaný)

Záleží na tom, jak to myslíte - kdyby měl jen jednu pohledávku, a ta byla přednostní, srazila byste o jednu třetinu (tedy 2093 Kč) víc, celkem tedy 6268 Kč.
      Kdyby měl tu nepřednostní a pak by vám přišla ještě přednostní, která by byla druhá v pořadí pohledávek, srazila byste na tu přednostní 4175, a na nepřednostní 2093. Částka přesahující 6281 Kč - tedy to, co lze zabavit bez omezení - se přičítá přednostně ke druhé třetině.

• 25. 6. 2008 15:17

Jitka (neregistrovaný)

přišla mi exekuce na 1 dítě, takže by měla být zákl. nezabavitelná částka na něho a na 1 dítě tedy 5233?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).