Re: nemoc z povolání
o tom ale nemůže rozhodovat závodní lékař - pokud je to nemoc z povolání, o tom rozhoduje (myslím, že tak nějak se nazývá) klinika nemocí z povolání - takže až teprve na základě jejich rozhodnutí je to nemoc z povolání
potom to řešte s pojiťovnou, kde platíte zákonné pojištění (Kooperativou?)
Re: nemoc z povolání
Míšo, moc tomu nerozumím, jak byl vlastně nemocný. Ale měli jsme případ, kdy klinika oprávněná uznávat nemoci z povolání tuto nemoc uznala od určitého data. Zaměstnanec byl však v pracovní neschopnosti od data dřívějšího. Ošetřující lékař vystavil potvrzení, že celá prac.neschopnost je v souvislosti z nemocí z povolání, klinika takové potvrzení vystavit nechtěla. Takže jsem poslala na kooperativu všechny podklady s tím, že prosím o posouzení, jaké období refundovat. Kooperativa už sama kontaktovala lékaře a poslali nějaký závěr.
Zdraví Lenka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 6. 2008 7:29
V roce 2007od července zaměstnanec nastoupil na operaci a tím i na nemocenskou. /operace ruky-zápěstí/. Po stížnosti u lékaře, že je to z vykonavané práce, dal lékaři podnět k tomu, aby nám
přišli změřit její prac. zatížení. Výsledek po dvou měsících je nemoc z povolání. /došlo až nyní/. Pracovník, ale již dva měsíce pracuje.
Mám otázku , co mám vlastně zaměstnanci platit.
Nemoc zjištěná zpětně od 9.7.07, nemoc od 18.7. do 31.3.08.
V této době, měl ještě pokračování nemoci na jinou nemoc.
Mám žádat lékaře, o potvrzení zda nemoc souviselá s nemocí z povolání a sama doplatek do průměru vypočíst, nebo mám čekat až se zaměstnanec sám přihlasí. Je to poprvé co toto řeším.
V rohodnutí je možnost odvolání , tak nevím zda se máme odvolat, protože zaměstnanců tak pracujících je většina.
Díky za pomoc.