Re: Neomluvená absence
to záleží, jak je napsaná žádost, ale pokud neplacené volno je takto dlouhé, tak bych se přikláněla k žádosti např. od 7.7. do 18.7. (ale záleží, jak obhájíte u příp. kontroly -ze ZP)
u neplac. volna záleží, zda zam-tel (ne)patří do kategorie, za kterou je plátcem ZP stát (pokud je v této kategorii, kde je plátcem zP i stát, potom se ZP neplatí), také se u neplac. volna můžete dohodnout, kdo bude hradit 9% - zda zam-ec (v tom příp. by platil 13,5 %) nebo 4,5 % zam-ec + 9% zam-tel
Re: Neomluvená absence
>>>>>Dobrý den,
>>>>>náš již bývalý zaměstnanec, který pracuje v
>>>>>nepřetržitém režimu (2 x ranní, 2 x noční, 4 dny
>>>>>volna), měl 2
>>>>>týdny v kuse neomluvenou absenci. Zajímalo by mě,
>>>>>kolik
>>>>>dnů mám započítat pro účely vyměření zdravotního
>>>>>pojištění. Počítají se i dny, mezi směnami, kdy
>>>>>nepracoval,
>>>>>nebo pouze takto neomluvené pracovní dny?
>>>>>A dále kolik si na zdravotní pojištění musí z těchto
>>>>>důvodů platit zaměstnanec a zda je to povinnost.
>>>>>Děkuji.
>>>>
>>
>
>jde o to, že zaměstnanec si vybral dovolenou, teď
>odchází a já mu musím strhnout dovolenou i za neplacené
>volno a protože to vychází na 2 týdny vcelku, nevím, za
>jak dlouhou dobu to zaplatit, poradíte?
tak to je něco úplně jiného - to mu srazíte ve mzdě mínusem prac. dny čerpané dovolené, tedy - 10 dnů (tím průměrem, kterým jste mu platila, takže na to pozor, kdy vybíral, zda v I. nebo II. Q - srazíte tu částku zaplacenou) a plusem dáte 10 PD/10 KD neplac. volna (z toho se srazí a odvede ZP - nesráželo a neodvádělo by se v případě, kdyby dotyčný byl v kateg., za kterou je plátcem ZP stát)
ostatní by měl provést program - tj. za přečerpanou dovolenou vrátit SP, ZP a sám by měl také srazit ZP za oml. volno (za přečerp. dovolenou) - raději vše ale překontroluji ručně, zda počítač spočítal správně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 7. 2008 6:50
Dobrý den,
náš již bývalý zaměstnanec, který pracuje v nepřetržitém režimu (2 x ranní, 2 x noční, 4 dny volna), měl 2 týdny v kuse neomluvenou absenci. Zajímalo by mě, kolik dnů mám započítat pro účely vyměření zdravotního pojištění. Počítají se i dny, mezi směnami, kdy nepracoval, nebo pouze takto neomluvené pracovní dny?
A dále kolik si na zdravotní pojištění musí z těchto důvodů platit zaměstnanec a zda je to povinnost.
Děkuji.