Výpověd z PP/těhotenství

• (neregistrovaný)

4. 7. 2008 9:44

Dobrý den,
    7.srpna budou mému dítěti 3 roky a zaměstnavatel mi oznámil,že dostanu výpověď z PP pro nadbytečnost. Předpokládám,že výpověď dostanu k 8. srpnu 2008. Bude výpověď platná,když následně zjistím, že k datumu výpovědi jsem již byla těhotná? Jak mám v tom případě postupovat,mám jít za zaměstnavatelem a žádat o zrušení platnosti výpovědi?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2008 12:28

an (neregistrovaný)

Re: Výpověd z PP/těhotenství
      Aby vám nemohl dát výpověď, musela byste být toho 8. již prokazatelně těhotná. Nikoli posléze.

• 4. 7. 2008 12:35

lv (neregistrovaný)

tak pokud to paní "prokazatelně " zjistí a lékař jí to potvrdí až 15. tak"prokazatelně" byla 8 těhotná. Nemyslíte??????určitě oznamte zaměstnavateli a váš prac. poměr bude nadále trvat protože pokud jste těhotná ukončit prac. poměr s vámi nesmí, jedině že by se rušila firma nebo její část.pokud si myslíte že jste těhotná doporučuji co nejdříve si obstarat potvrzení od lékaře a donést na firmu

• 4. 7. 2008 13:13

JIkta (neregistrovaný)

A také přeci existuje ochranná lhůta i po ukončení PP, takže bych vykutálenýmu šéfíkovi dala najevo,že mám taky určitá práva !!!!

• 4. 7. 2008 14:08

an (neregistrovaný)

Ale to je jasné, že to že 8. byla těhotná může lékař potvrdit později, ale tak, že v době výpovědi byla opravdu těhotná, ne že třeba otěhotněla 1. září.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).