Re: Dovolená
I pokud jste ve zkušební době a máte sjednaný pracovní poměr - ne dohodu o činnosti nebo DPP, máte za splněné podmínky právo na dovolenou - pro právo na dovolenou jsou 2 podmínky - buď splníte 60 odpracovaných dnů a pak máte nárok na dovolenou za kalendářní rok (poměrně - za celé odpracované měsíce) anebo pokud ne, pokud byste nesplnila 60 dnů - např. byste po 2 měsících skončila pracovní poměr, pak za každých 21 odpracovaných dnů máte nárok na 1/12, tj. při 4 týdenním nároku 1/12=1,5 dne; při 5 týdenním nároku 1/12=2 dny.
Re: Dovolená
Pokud se ptáte na to, zda si již nějakou dovolenou můžete vybrat, pak je to tak, že zaměstnavatel může povolit (určit) vybrání dovolené třeba druhý den po nástupu, pokud je předpoklad, že odpracujete určitou dobu a takový nárok Vám vznikne. V zásadě ale čas čerpání dovolené určuje vždy zaměstnavatel, takže i kdyby Vám již nějaký nárok vznikl, neznamená to, že Vám ho musí povolit hned vyčerpat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 7. 2008 19:49
Dobý den chci se zeptat před měsícem jsem nastoupila do práce takže jsem ve zkušební době mám nárok na nějakou dovolenou?Děkuji