Re: převod exekuce
na ZL napište pořadí exekucí a že jsou deponovány
musíte vyčkat na nabytí PM (viz předchozí odpověď) - napíšete jim, že u Vás povinný přestal pracovat, kolik Kč jste mu srazili a že je máte deponované
až Vám přijde ze soudu (exek. úřadu) odpověď, podle toho se zachováte - buď peníze odešlete tomu, komu srážíte nebo zam-ci je vrátíte (dřív mu je ale vyplatit nesmíte)
Ale ten exekuční příkaz na základě kterého jsem to srážela byl vystaven na předcházejícího zaměstnavatele a za celou tu dobu nebyl doručený nový kde by bylo uvedeno jméno naší společnosti. Srážela jsem to jen na základě zápočtového listu.
tak to je OK (z Vaší strany) - budete čekat a pak pošlete...
mezitím naběhnou úroky atd., ale to není Váš problém (hlavně by se měl zajímat zam-ec, kde to vázne - měl by přebírat poštu apod., protože exe. úřadům o nic nejde, pokud má zam-ec zam-tele, tak srážky jsou prováděny a úroky krásně nabíhají, takže z pár korun bývají desetitisíce, někdy statisíce)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 7. 2008 12:17
Zaměstnanec k nám přišel 1.3.2008 a na zápočtovým listě měl uvedenou srážku na exekuci. Ve srážkách jsem pokračovala dle exekučního příkazu na bývalého zaměstnavatele a deponovala je. Nyní zaměstnanec ukončil PP a nám ještě nepřišel ani exekuční příkaz kde bude uvedena naše společnost, natož rozhodnutí o nabytí právní moci. Mám deponované srážky zaměstnanci vrátit?