Re: nastup na rodicovskou-prosim mzdove
Vám OSSZ posílá, že dotyčná pobírá rodič. příspěvek? U nás tento příspěvek vyplácí na pobočce ÚP - odd. právní a kontrolní, tzv. kontaktní místo. Zam-kyně obdrží papír, že jí je přiznán rodič. příspěvek - to mi přinese k ofocení (abychom měli doklad, že spadá do kateg., za kterou je plátcem ZP stát). Další mateřská dovolená neexistuje - myslíte rodičovskou dovolenou - na mateřské dovolené ji budete vést do .., od .. do 9.6. čerpala dovolenou (to ji máte ve stavu), poté požádá o rodič. dovolenou (max. do 3 let dítěte) a budete ji takto vést.
To, že pobírala rodič. příspěvek a zároveň u Vás čerpala dovolenou, je v souladu se zákonem. Jen mi nejde do hlavy, že od 30.5. pobírá rod. příspěvek (to jí PPM skončila 29.5.?). To byste jí pravděp. přiznali jen málo dovolené - mateřská dovolená se počítá jako odprac. doba , a protože si požádala o čerp. dovol. ihned po mat. dovol., tak má nárok na celoroční nárok na dovolenou (tj. 20 PD, pokud nemáte nárok vyšší)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 7. 2008 6:56
Dobry den vsem
zacinam delat mzdy ve velke organizaci a narazila jsem na problem.Meli jsme zamestnankyni na materske dovolene a po materske hned nastoupila na dovolenou navazujici na materskou. Dovolena navazujici na materskou ji skoncila 9.6.2008 a z OSSZ nam prisel dokument,ze od 30.5. pobira rodicovsky prispevek.
Nevim jak mam ted zpracovat mzdu
Do 9.6. ji mam uvest ze cerpa dovolenou a od 10.6. ze je na dalsi materske dovolene?
Dekuji vsem za radu