Re: Účetní program POHODA
Jestli je daňovým dokladem faktura, zapište ji do přijatých faktur (pokud se jedná o předplatné na příští rok dala bych tam spíš 381 - náklady příštích období a lednu 09 zúčtovala proti 518) a přes povel "záznam" vpravo nahoře zvolíte zálohová faktura, ta se vám natáhne do jednoho řádku, do dalšího zadáte částku z přijaté faktury, tím se vám doklad zlikviduje.
Re: Účetní program POHODA
Takže máte zůstatek na 314.
Při vyúčtování účtuji na nákladové účty(518) proti účtu 321 a na faktuře je uvedena záloha, měla by se rovnat zůstatku na účtě 314, takže zaúčtujete 321/314 a buď bude nula na faktuře nebo něco zůstaně na 321 k úhradě, pokud byla záloha menší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 7. 2008 7:53
Ještě jednou prosím o radu k programu POHODA.
Nejsme plátci DPH.
Obdržela jsem zálohovou fakturu. Tu jsem zapsala do přijatých
zálohových faktur a u předkontace jsem uvedla /bez/. Po zaplacení bankou jsem ji zlikvidovala 314/221.
Teď jsem održela daňový doklad na tuto částku. Jak ji mám zapsat
518/321 ? jedná se o předplatné, abych ji dostala do nákladů. A především jak ji zlikvidovat.
Jestli přes interní doklady?
Děkuji moc.