Re: Jednatel-pravomoci
píši výše, má-li PS na jinou činnost než vedení firmy, je to OK, může i sám se sebou jako jednatel se zaměstnancem ukončit PP dohodou.
To jsem myslela tak, že měl v rámci zaměstnaneckého poměru jistý okruh pracovních povinností a dá se říct ze dne na den je PP ukončen. Ohledně toho jednatelství by mě moc zajímalo, co nás čeká, jak dále postupovat, tak pokud v tom máte zkušenosti moc ráda se poučím. Prozatím jsme obdrželi Žádost o zánik funkce z důvodu odstoupení ke dni podání tého žádosti.
Jestliže písemně sdělil že odstupuje z funkce, musí se sejít VH a zvolit novéh jednatele, podat návrh na změnu zápisu v OR, pokud by se nezvolil za něho jiný a došlo by ke snížení počtu jednatelů oproti spol.smlouvě, došlo by k její změně a musela by se upravit i sp.smlouva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 7. 2008 8:58
V této diskusi jsem se dočetla, že jednatel si může podepsat smlouvu i za zaměstnavatele, jde to i v případě dohody o rozvázání PP? Děkuji