Re: Dohoda o PP + zálohová daň
Při uzavření dohody o PP neodvádíte Vy ani zaměstnavatel soc. a zdrav. pojištění. U dohody o provedení práce se prohlášení nepodepisuje.
Daň bude buď srážková, když výdělek nepřesáhne 5000 Kč hrubého, jinak je daň zálohová.
Sociální a zdravotní by zaměstnavatel odváděl při dohodě o pracovní činnosti.
Re: Dohoda o PP + zálohová daň
I u DPP je možné podepsat prohlášení a bude daněna zálohovou daní a uplatní se slevy. Prohlášení nemůže být podepsáno u dvou zaměstnavatelů současně, takže u druhého budete daněna tak, jak popsáno výše. Pokud v některém měsíci budete mít u druhé DPP zálohovou daň, budete si muset podat po skončení roku daňové přiznání, bude-li daň vždy srážková, můžete tam, kde budete mít podepsané prohlášení, požádat o roční zúčtování daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 7. 2008 11:07
Dobrý den,
prosím o radu. Jsem na rodičovské dovolené a mám možnost si přividělat nějaký peníz pomocí s administrativou. Můj dotaz se týká toho, když uzavřu Dohodu o PP a zároveň podepíšu prohlášení u jedné firmy a tam budou za mě odváďět zálohovou daň, mohu pracovat na dohodu o PP i v jiné firmě a jak tam to bude s odvody??? Prohlášení můžu mít podepsané jen u jednoho plátce, nebo se pletu? Dohromady nepřesáhnu 150h za rok.
Předem díky za rady.