Daň z převodu nemovitosti

• (neregistrovaný)

14. 7. 2008 12:58

Dobrý den,
    chci prodat byt a potřebuju vědět, jaké poplatky jsou s tím spojené. Podle mých informací bych měl zaplatit daň 3% z ceny nemovitosti. Jsou pak jeětě nějaké další poplatky? Musím nějak zdanit "příjem" z prodeje?
    Děkuji za rady.
    Jiří

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 7. 2008 13:20

lv (neregistrovaný)

Re: Daň z převodu nemovitosti
      musíte podat daďové přiznání k dani z převodu nemovitostí ve výši 3 % buď z ceny dle znaleckého posudku nebo z prodejní a to z té která je vyšší. pak dále daň z příjmu,ale možná se na Vás nebude vztrahovat záleží na tom k čemu použijete peníze z prodeje bytu jak dlouho jste vlastníkem atd.radím prostudovat zákon o dani z příjmu.

• 14. 7. 2008 16:13

Iveta (neregistrovaný)

Doporučuji byt prodat přes právníka, který Vám vystaví smlouvu, peníze kupující dá k němu do zástavy atd., vypočítá jakou máte zaplatit daň atd. pracuji na FU, takže nezapomínejte, že lidi rádi žalují a raději si vše dobře ošetřete, protože daň není tak veliká, ale když se nezaplatí ,tak pak nabýhají velké úroky.

• 14. 7. 2008 16:33

Ivča1 (neregistrovaný)

Právník ale neporadí, zda má podat daňové přiznání a v jaké výši - je mu to fuk, aspoň takové jsou vlastní zkušenosti a moc bych se divila, kdyby poradil i ohledně daně z příjmů, takže smlouva a peníze v úschově jsou dobrá věc, ale doporučuju věci ohledně daní si ohlídat sám. Jinak je to tak, jak napsala Iv.

• 14. 7. 2008 17:44

Ivata (neregistrovaný)

Ještě k mému sdělení dodatek - prodávali jsme byt a měli jsme skvělého právníka - takže vše zařídil .
      jinak přeji mnoho zdaru

• 24. 7. 2008 18:36

Jiří (neregistrovaný)

Tak jsem si pročetl zákon o dani z příjmů a dozvěděl jsem se toto:
      - pokud jsem v nemovitosti neměl bydliště minimálně 2 roky, podléhá příjem z prodeje dani z příjmů
      - základem daně je příjem z prodeje snížený o částku, za kterou jsem nemovitost prokazatelně pořídil
      - daň činí 15% ze základu daně

Můžete mi prosím někdo potvrdit, jestli to je takhle?
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).