Placeni dane

• (neregistrovaný)

15. 7. 2008 12:14

Dobry den,
    od 1.8. se stanu zivnostnikem. Pristi tyden musim obehnout socialni, zdravotni a financak. Jak budu platit soc. a zdrav. je mi celkem jasne (dohodnu se s nimi na nejake castce kterou jim mesicne poslu), ale jak je to s dani? Take se jim posila neco mesicne? Jak tu castku zjisti?

dekuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2008 16:18

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Placeni dane
      Nic nemusíte oběhávat, podle živnostenského zákona od 1,8,2006 platí, že Vám to vše má zajistit ŽÚ. (přihlásit na ZP,Soc. a FÚ).
      Co se týká záloh, nemůžete se s nimi dohodnout,protože budete platit zálohy ze zákona. Pokud jen podnikáte a nemáte u toho zaměstnání, platí se jiná výše zálohy než kdybyste byl jen OSVČ. Daň budete platit až po skončení roku - po podání přiznání k dani
      (spočítáte a doplatíte za rok 2008- jestrli jste měl dosud v zaměstnání zálohové daně, přičtete si příjmy a daně ze zaměstnání do Vašeho přiznání k dani). Podle výše daně za rok pak buď budete nebo nebudete platit zálohy na daň v r.2009 ( ty se platí podle výše příjmů např.pololetně nebo vůbec a až zas po dalším přiznání .

• 15. 7. 2008 19:06

svadla (neregistrovaný)

Re: Placeni dane
      moc dekuji za odpoved.
      Jen ty urady si opravdu budu muset obehat sam - zivnostak jsem si zarizoval mimo mistni prislusnost a tak mi pani rekla at si to radsi obehnu sam (to uz snad preziju :) )

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).