Re: Malá organizace-zápočťák
>>>Dobrý den,chci se zaptat jak to praktikujete s
>>>potvrzením o zaměstnání.Jde mi o potvrzení od OSSZ
>>>dobu
>>>nemoci zaměstnance.Ten když odchází,tak vystavím dvě
>>>potvrzení.Jadno dám zaměstnanci při odchodu.Ten druhý
>>>zašlu
>>>na sociálku aby mi potvrdili nemoc.Ale zaměstnanec by
>>>ty dny tam měl mít taky potvrzené,ne?nebo vystavit
>>>tři,a jeden mu potom zaslat?
>>Zajedu se zápočťákem na ossz osobně a po potvrzení z
>>ossz hned dám nebo pošlu jeden tiskopis zaměstnanci.
>
>Na ZL nemoc potvrzuje OSSZ - vždy orazítkuje a podepíše.
Re: Malá organizace-zápočťák
Ale nemoc se nepotvrzuje na potvrzení o zaměstnání (ZL), ale na přílohu + další přílohou je průměrný výdělek, pokud to zam-ec požaduje
takže nic nebrání tomu, abyste mu vydala ZL, který může ihned předat novému zam-teli (potvzení o nemocech předá později - snad nebude ihned marodit v novém zaměstnání?)
Re: Malá org.-zápočťák-děkuji moc
>>>>>>Dobrý den,chci se zaptat jak to praktikujete s
>>>>>>potvrzením o zaměstnání.Jde mi o potvrzení od OSSZ
>>>>>>dobu
>>>>>>nemoci zaměstnance.Ten když odchází,tak vystavím dvě
>>>>>>potvrzení.Jadno dám zaměstnanci při odchodu.Ten druhý
>>>>>>zašlu
>>>>>>na sociálku aby mi potvrdili nemoc.Ale zaměstnanec by
>>>>>>ty dny tam měl mít taky potvrzené,ne?nebo vystavit
>>>>>>tři,a jeden mu potom zaslat?
>>>>>Zajedu se zápočťákem na ossz osobně a po potvrzení z
>>>>>ossz hned dám nebo pošlu jeden tiskopis zaměstnanci.
>>>>
>>>>Na ZL nemoc potvrzuje OSSZ - vždy orazítkuje a
>>>>podepíše.
>>
>>Tak mám příště ZL na OSSZ raději posílat poštou k
>>potvrzení?
>>To se ho zaměstnanec ale dočká nejdříve za týden až
>>jej pošlou zpět :(.
>>Není možné abychom tam s každým zápočťákem osobně
>>jezdili.
>
>Ale nemoc se nepotvrzuje na potvrzení o zaměstnání
>(ZL), ale na přílohu + další přílohou je průměrný
>výdělek, pokud to zam-ec požaduje
>takže nic nebrání tomu, abyste mu vydala ZL, který
>může ihned předat novému zam-teli (potvzení o nemocech
>předá později - snad nebude ihned marodit v novém
>zaměstnání?)
To máte nějaké zvláštní ZL, protože u nás na OSSZ kontrolují nejem doby nemocí , ale i datum nástupu (přihlášení) do zaměstnání a stejně tak datum výstupu (odhlášení) ze zaměstnání. Ke všem těmto údajům dává OSSZ podpis a razítku. ZL tiskneme 3x, 1x si to nechají na OSSZ, 1x (originál) dostane zaměstnanec a 1x si necháme my (pokud zaměstnanec přebírá ZL osobně, tak nám to na naši kopii potvrdí podpisem). Jinak mu to posíláme poštou. Na OSSZ jezdíme osobně, nemáme výstupy každý den.
§ 313 ZP
(1) Při skončení pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm
a) údaje o zaměstnání, zda se jednalo o pracovní poměr nebo dohodu o pracovní činnosti a o době jejich trvání,
b) druh konaných prací,
c) dosaženou kvalifikaci,
d) zda byl pracovněprávní vztah zaměstnavatelem skončen z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem,
e) odpracovanou dobu a další skutečnosti rozhodné pro dosažení nejvýše přípustné expoziční doby,
f) zda ze zaměstnancovy mzdy jsou prováděny srážky, v čí prospěch, jak vysoká je pohledávka, pro kterou mají být srážky dále prováděny, jaká je výše dosud provedených srážek a jaké je pořadí pohledávky,
g) údaje o započitatelné době zaměstnání v I. a II. pracovní kategorii za dobu před 1. lednem 1993 pro účely důchodového pojištění.
(2) Údaje o výši průměrného výdělku a o dalších skutečnostech rozhodných pro posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti90) je zaměstnavatel povinen uvést na žádost zaměstnance v odděleném potvrzení.
O potvrzení nemocenských dávek ani slovo. Z toho vyplývá, že se nem.dávky vystaví na extra potvrzení, nechá potvrdit OSSz a předá zaměstnanci třeba za týden, ale ZL musí obdržet při zakončení prac.poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 7. 2008 10:06
Dobrý den,chci se zaptat jak to praktikujete s potvrzením o zaměstnání.Jde mi o potvrzení od OSSZ dobu nemoci zaměstnance.Ten když odchází,tak vystavím dvě potvrzení.Jadno dám zaměstnanci při odchodu.Ten druhý zašlu na sociálku aby mi potvrdili nemoc.Ale zaměstnanec by ty dny tam měl mít taky potvrzené,ne?nebo vystavit tři,a jeden mu potom zaslat?