Cestovní agentura - ACR

• (neregistrovaný)

22. 7. 2008 17:36

Prosím, není tu někdo kdo účtuje cestovní agenturu, ale s aktivním cestovním ruchem - tj. cizinci u nás??
    Mám problém s přefakturací vstupenek.. doteď jsem účtovala normálně nákup s odpočtem a vyfakturovala, nyní mám přijatou fakturu, kde jsou vstupenky vyčísleny zvlášť a "osvobozeny".. Jedná se o skoro 100tis, tak nechci udělat chybu...
    Předem díky za názor..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2008 17:50

i.v (neregistrovaný)

Re: Cestovní agentura - ACR
      názor:-pokud je vstupenka účtována s 0% DPH tak bych ji i s touto sazbou přefakturovala.
      §89 zvl. režim podle ,kterého se řídíte by s tímto nemělo mít nic společného. Za zprostředkování si účtujete poplatek zvlášť.

• 22. 7. 2008 17:56

Jana (neregistrovaný)

Díky za názor.. Problém je, že nikde není možno dohledat jasný výklad, v podstatě ani daňový poradce si není jistý, na FÚ nemají tušení... To samé řeším třeba se vstupenkami na Pražský Hrad (osvobozeno), jiné hrady osvobozeny nejsou.. je to džungle... máte zkušenosti s cestovkama?

• 22. 7. 2008 18:00

i.v (neregistrovaný)

osobně bych fakturovala sazby , které jsou fakturovány mě.
      sazba DPH je dána státem a každý subjekt by měl vědět za co a jak prodávat nebo poskytovat.
      chvilku jse mv jedné pracovala

• 22. 7. 2008 22:48

karel (neregistrovaný)

;o) s tim bych v nasem state asi dosel akorat tak na policii kdybych se ridil druhyma. kdyz tu tak vsichni krasne mluvite o sazbe dane 0% mohl by mi nekdo z vas napsat § a odst. zakona o dph kde tu sazbu najdu? ;o) rekl bych, ze v CR je nyni jen 9% a 19%. ZADNA SAZBA 0% neexistuje i kdyz v 90% fakturacnich programu ji najdete. existuje maximalne osvobozeni od dane.
      ze by programatori nevedeli co je v zakonech?
      o cem se pise zde?
      http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/vstupne-do-pamatek-podrazi20080513.html
      13.5.08 prazske pamatky 9% dph.

• 23. 7. 2008 10:28

Jana (neregistrovaný)

Ano, proto jsem se ptala... odkaz - jeden názor z mnoha - např.státní hrady mají vstupné osvobozené.. a mě jde o "přefakturaci" dál... podobně to bylo i v případě, na který jsem se ptala.. Firma od které nakupujeme vstupenky České Filharmonie, je fakturuje bez DPH, s DPH jen svou provizi... Jak mám přefakturovat já dál? Co poradce to jiný názor, na FÚ různé výklady..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).