Re: Cestovní agentura - ACR
Díky za názor.. Problém je, že nikde není možno dohledat jasný výklad, v podstatě ani daňový poradce si není jistý, na FÚ nemají tušení... To samé řeším třeba se vstupenkami na Pražský Hrad (osvobozeno), jiné hrady osvobozeny nejsou.. je to džungle... máte zkušenosti s cestovkama?
osobně bych fakturovala sazby , které jsou fakturovány mě.
sazba DPH je dána státem a každý subjekt by měl vědět za co a jak prodávat nebo poskytovat.
chvilku jse mv jedné pracovala
;o) s tim bych v nasem state asi dosel akorat tak na policii kdybych se ridil druhyma. kdyz tu tak vsichni krasne mluvite o sazbe dane 0% mohl by mi nekdo z vas napsat § a odst. zakona o dph kde tu sazbu najdu? ;o) rekl bych, ze v CR je nyni jen 9% a 19%. ZADNA SAZBA 0% neexistuje i kdyz v 90% fakturacnich programu ji najdete. existuje maximalne osvobozeni od dane.
ze by programatori nevedeli co je v zakonech?
o cem se pise zde?
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/vstupne-do-pamatek-podrazi20080513.html
13.5.08 prazske pamatky 9% dph.
Ano, proto jsem se ptala... odkaz - jeden názor z mnoha - např.státní hrady mají vstupné osvobozené.. a mě jde o "přefakturaci" dál... podobně to bylo i v případě, na který jsem se ptala.. Firma od které nakupujeme vstupenky České Filharmonie, je fakturuje bez DPH, s DPH jen svou provizi... Jak mám přefakturovat já dál? Co poradce to jiný názor, na FÚ různé výklady..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 7. 2008 17:36
Prosím, není tu někdo kdo účtuje cestovní agenturu, ale s aktivním cestovním ruchem - tj. cizinci u nás??
Mám problém s přefakturací vstupenek.. doteď jsem účtovala normálně nákup s odpočtem a vyfakturovala, nyní mám přijatou fakturu, kde jsou vstupenky vyčísleny zvlášť a "osvobozeny".. Jedná se o skoro 100tis, tak nechci udělat chybu...
Předem díky za názor..