Re: Odměna brigádníkům
DPP - 7/2008
8/2008
odvedete DzP každý měsíc .
Papírově si musíte vést každý měsíc, ale fyzicky záleží jak se s nimi domluvíte, ale určitě budou chtít peníze co nejdříve.
Já vyplatím peníze - vše v srpnu, ale do účetnictví se to promítne v září, protože výplatní termín máme 8.
zdravím
To by mne zajímalo, proč by to tak mělo být, když v DPP lze sjednat prac.úkol, rozsah práce a termín dokončení nebo předání úkolu, výši, způsob a termín vyplacení odměny, to nemá s výplatními termínem nic společného. Odměnu lze vyplatit zálohově po částech nebo celou za odpracovaný úkol.
Budu zase oponovat - dělám na DPP a taky zaměstnáváme na DPP - vždy je sjednáno na určitý termín a práci, ale samozřejmě daň platím v den určený plateb atd. Měla jsem kontrolu z FU na daně ze mzdy a zdůvodnit, když pracovník začal pracovat v 7/08 a mzdu jsem mu vyplatila až např. v 10/08 je velmi těžké.
Doporučuji přečíst zákony, protože zde jsou některé rady velmi pochybné.
Určitě souhlasím s Pájou. Nevím, jaké problémy hledal Váš FÚ, ale pokud sjednám s někým DOPP v červenci s tím, že ukončení sjednaného úkolu bude až v říjnu a pak teprve bude následovat výplata odměny, je to jen a jen naše věc a FÚ to nemá co zpochybňovat. Odměna (nebo i záloha na odměnu) z DOPP je splatná tak, jak si v dohodě dohodnete. Podle toho, do kterého měsíce tu odměnu zúčtujete, se odvíjí odvod daně (a ještě ten termín odvodu také záleží na tom, zda daň je srážková nebo zálohová).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 7. 2008 6:52
Budeme mít na přelomu měsíce července a srpna brigádníky na dohodu o provedení práce. (týden-červenec, týden-srpen)- Můžu jim sjednanou odměnu vyplatit za celých 14 dnů naráz nebo se musím držet výplatních termínů? Takže bych jim zaplatila jeden týden v srpnu a druhý až v září?