Re: nemoc v době výpovědí-napracování do
PP končí, jenom Vám bude tento zaměstnavatel (pokud je tedy velkou organizací a vyplácí nemocenské přímo) dále vyplácet nemocenskou. Pouze zaměstnavatel nemůže dát výpověď zaměstnanci v době PN, zaměstnanec může dát výpověď kdykoli a platí tak, jak vyplývá z výpovědní lhůty.
Trošku si plete pojmy - ono je to takto:
o dobu překážek v práci, pro které zaměstanec nekoná práci v průběhu zkušební doby, se zkušební doba prodlužuje. Zkušební doba, nikoliv výpovědní doba. To jsou různé pojmy, doporučuji nahlédnout do zákoníku práce, tady nahoře na liště.
To NIKDY není pravda. V tomto případě opravdu PP skončí uvedeným dnem. Ale v případě, že by dal výpověď zaměstnavatel pro nadbytečnost a zaměstnanec byl byl v době, kdy by měla uplynout výpovědní doba nemocen, pak by se PP prodlužoval. viz § 53 odst. 2. Jen by si zas někdo nemyslel, že PP se neprodlužuje NIKDY - někdy ano.
Katuško, já vím, že vy to víte, jen se mi to zdálo trochu nešťastně napsané, protože lidi, kteří si pletou stále MD s RD nebo rodič. příspěvkem a zkušební dobu s výpovědní dobou a píší ono tradiční výpověď dohodou - by zase za chvíli někde psali, že jste prostě napsala NIKDY tak, nikdy. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 7. 2008 12:32
dobrý den, zaměstnanec není ve zkušební době, podal výpověď k 31.5.08, tzn. že pracovní poměr skončí 31.7.08- zaměstnanec onemocněl 14.7. a nemoc skončí 31.7. zaměstnavatel tvrdí, že si dobu nemoci musí napracovat - nezdá se mi to, když není ve zkušební době, to je přece nesmysl. Pokud skončí nemoc 31.7.08, skončí i pracovní poměr, je to tak ?