Re: Co všechno musí mít obchodní podmínk
Pro VOP použijte vzor odsud: http://www.spotrebitele.info/audit/
Máte garantováno, že budou v pořádku a vstřícné vůči spotřebiteli.
Když nejste plátce DPH, tak nemůžete uvádět ceny s DPH, protože žádné DPH nezahrnují.
Dejte k ceníku, nebo někam dodů větičku "Nejsme plátci DPH. Cena je konečná"
Dášo,
nejdřív k druhému dotazu - pokud nebudete plátce DPH uvádíte ceny včetně DPH. Hlavně si pohlídejte obrat pro povinnou registraci k DPH.
K druhému dotazu se obávám, že nikde není přesně stanoveno, co by měli VOP obsahovat. Nicméně určitě bych se podíval na několik e-shopů a prostudoval jejich VOP. Obecně se dá říct, že by měli vycházet (upravovat, blíže specifikovat) vztahy mezi prodávajícím a kupujícím - nákup, reklamace atd.
Určitě by neuškodilo prostudovat Občanský zákoník (především §52-65 a část VIII.), zákon o ochraně spotřebitele, zákon o cenách atd. Prostě čím víc, tím lépe.
Honza
Děkuji za odpovědi. Mě to bylo divné s těmi cenami s DPH a bylo proč. A VOP jsem udělala podle několika e-shopů, ale čím víc přemýšlím, tím mám strach, že mi tam něco bude chybět. Musím to ještě jednou znovu projít a prostudovat. Ještě jednou díky. Dáša
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 8. 2008 14:50
Dobrý den, začínám rozjíždět internetový obchod a potřebovala bych poradit. Můžete mi někdo doporučit, co všechno musí obsahovat obchodní podmínky a nebo, kde bych našla nějaký návod? Ale nemyslím jenom to, co mají jiné obchody. Je to někde přesně specifikované? Děkuji Dáša