Co všechno musí mít obchodní podmínky

• (neregistrovaný)

3. 8. 2008 14:50

Dobrý den, začínám rozjíždět internetový obchod a potřebovala bych poradit. Můžete mi někdo doporučit, co všechno musí obsahovat obchodní podmínky a nebo, kde bych našla nějaký návod? Ale nemyslím jenom to, co mají jiné obchody. Je to někde přesně specifikované? Děkuji Dáša

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2008 15:02

Dáša (neregistrovaný)

Re: Co všechno musí mít obchodní podmínk
      A ještě prosím o radu. Když nejsem plátce DPH, mám mít napsané, že ceny jsou včetně DPH a nebo ne. Ještě jednou děkuji. Dáša

• 3. 8. 2008 17:09

Petr25 (neregistrovaný)

Pro VOP použijte vzor odsud: http://www.spotrebitele.info/audit/
      Máte garantováno, že budou v pořádku a vstřícné vůči spotřebiteli.

Když nejste plátce DPH, tak nemůžete uvádět ceny s DPH, protože žádné DPH nezahrnují.

Dejte k ceníku, nebo někam dodů větičku "Nejsme plátci DPH. Cena je konečná"

• 3. 8. 2008 17:10

honzajs (neregistrovaný)

Dášo,

nejdřív k druhému dotazu - pokud nebudete plátce DPH uvádíte ceny včetně DPH. Hlavně si pohlídejte obrat pro povinnou registraci k DPH.

K druhému dotazu se obávám, že nikde není přesně stanoveno, co by měli VOP obsahovat. Nicméně určitě bych se podíval na několik e-shopů a prostudoval jejich VOP. Obecně se dá říct, že by měli vycházet (upravovat, blíže specifikovat) vztahy mezi prodávajícím a kupujícím - nákup, reklamace atd.

Určitě by neuškodilo prostudovat Občanský zákoník (především §52-65 a část VIII.), zákon o ochraně spotřebitele, zákon o cenách atd. Prostě čím víc, tím lépe.

Honza

• 3. 8. 2008 20:58

Dáša (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi. Mě to bylo divné s těmi cenami s DPH a bylo proč. A VOP jsem udělala podle několika e-shopů, ale čím víc přemýšlím, tím mám strach, že mi tam něco bude chybět. Musím to ještě jednou znovu projít a prostudovat. Ještě jednou díky. Dáša

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).