Re: řešení manka po skončení PP
Nechci to moc bagatelizovat, ale v podstatě můžete být klidná. Pokud nebyla pokladna uvedena v dohodě o hm. odpovědnosti, včetně zjištění počátečního stavu, tak nemají co po Vás požadovat. Za další - pokud jste měly přístup 2, tak musí být společná dohoda. Takže Vás tak mohou maximálně strašit.
Zažil jsem případ, kdy to firma dala dokonce k soudu a prohrála to právě na těchto nedostatcích v hmotné odpovědnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 8. 2008 16:34
Prosím o radu.
Ukončila jsem pracovní poměr v malé firmě, kde jsem dělala účetní (v případě nutnosti jsem pomáhala jako skladník). Při předávací kontrole jsem zjistila, že v kase chybí asi 30.000 Kč (bohužel nebyla vedena pokladní kniha a to i před mým nástupem na toto místo). Nebyl sepsán žádný protokol a nebyly dojednány žádné splátky ani jiný způsob řešení.
V dohodě o hmotné odpovědnosti mám uvedeno: Zaměstnanec na základě této dohody přebírá hmotnou odpovědnost za hodnoty svěřené k vyúčtování. Jde o zásoby zboží umístěné ve výše uvedeném skladu podle skladové evidence zachycené v účetnictví firmy a ověřené fyzickou kontrolou pracovníky skladu k dnešnímu dni. Přebírá hmotnou odpovědnost i za další zboží, materiál a výrobky, které budou do skladu doplňovány a jejich přijetí bude potvrzovat.
O pokladně jsem tam nenašla zmínku.
Zajímá mě do jaké doby po mě může bývalý zaměstnavatel peníze chtít a jak může postupovat. Přístup ke kase jsme měly dvě. Výplatu za poslední měsíc jsem již dostala.
(Teď už vím, že ve firmě byl strašný "bordel" a to nejen v účetnictví, který byl způsoben tím, že se společníci nebyli schopni na ničem dohodnout a jednatelka se o způsob vedení firmy nezajímala.)
Děkuji za odpovědi