doplnění
8.10.2005. Předem Vám děkuji za
>>informace...
>
>Bylo to zde v minulosti diskutováno, že smlouva musí
>obsahovat i plnění ze strany zaměstnavatele, takže je
>opravdu neplatná, jak píšete. Jenom si nejsem jist,
>jestli již tehdy platilo to pravidlo ze strany
>zaměstnavatele.
Tak toto znění platí od 1.3. 2004, takže prevda je na Vaší straně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 8. 2008 7:35
Dobrý den, potřebuji od Vás poradit. Mám dotaz ohledně konkurenční doložky - mám v pracovní smlouvě odstavec: "Zaměstnanec se zavazuje, že po dobu jednoho roku po skončení pracovního poměru nebude vykonávat pro jiného zaměstnavatele nebo na vlastní účet činnost, která by byla předmětem činnosti zaměstnavatele, nebo obdobnou činnost, která by měla soutěžní povahu vůči podnikání zaměstnavatele. Pro případ porušení výše uvedených povinností sjednávají strany pracovní smlouvy smluvní pokutu ve výši pětinásobku hrubé měsíční mzdy zaměstnance, platné ke dni skončení pracovního poměru."
Nic víc, nic míň.... Mám se toho tedy obávat, když bych chtěl přejít na obdobnou pozici do jiné firmy? Není totiž nikde uvedeno plnění zaměstnavatele a proto se domnívám, že je tento odstavec neplatný. Smlouva byla podepisována 18.10.2005. Předem Vám děkuji za informace...