Re: Srážka ze mzdy
srážky se provádí z čisté mzdy (ale bonus nesmíte započítávat)
rozumím správně dotazu? on má nyní se ženou (je tedy ženatý) 2 vlastní děti + má ve své péči ještě 2 vlastní děti z předchozího manželství (byly mu svěřeny do péče?)
pokud tedy má ve své vlastní péči své vlastní 4 děti, potom byste je započítávala + nynější manželku
Re: Srážka ze mzdy
Omlouvám se, napsala jsem to špatně
On si vzal ženu, která má z předešlého manželství dvě děti, na které jejich otec platí alimenty, ale teď žijí v domácnosti s naším zaměstnancem, a s touto ženou má ještě 2 vlastní děti.
Tak právě nevím jak je to s odpočtem na děti - zda mám počítat 4 nebo 2 a nevím kolik osob se teda počítá do vyžovaných osob pro exekuci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 8. 2008 21:52
Měla bych dotaz
zaměstnanec má čistou mzdu 10707 Kč, v té je už ale i vyplacený daňový bonus 3560,- Kč.
Jakou částku beru v potaz při exekucích, beru tu skutečnou čistou vyplacenou mzdu nebo jen 10707 - 3560 ?
Také nevím jak je to s dětma. Nyní má s ženou 2 děti, které tedy vyživuje, ale z předchozího manželství má také dvě děti na které si uplatňuje odpočet.
daňové zvýhodnění mám tedy počítat na 4 děti, ale do vyživovaných osob vzhledem k exekuci mám počítat jen ty 2 děti?