Srážka ze mzdy

• (neregistrovaný)

16. 8. 2008 21:52

Měla bych dotaz
    zaměstnanec má čistou mzdu 10707 Kč, v té je už ale i vyplacený daňový bonus 3560,- Kč.

Jakou částku beru v potaz při exekucích, beru tu skutečnou čistou vyplacenou mzdu nebo jen 10707 - 3560 ?

Také nevím jak je to s dětma. Nyní má s ženou 2 děti, které tedy vyživuje, ale z předchozího manželství má také dvě děti na které si uplatňuje odpočet.

daňové zvýhodnění mám tedy počítat na 4 děti, ale do vyživovaných osob vzhledem k exekuci mám počítat jen ty 2 děti?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 8. 2008 9:01

xy5 (neregistrovaný)

Re: Srážka ze mzdy
      srážky se provádí z čisté mzdy (ale bonus nesmíte započítávat)
      rozumím správně dotazu? on má nyní se ženou (je tedy ženatý) 2 vlastní děti + má ve své péči ještě 2 vlastní děti z předchozího manželství (byly mu svěřeny do péče?)
      pokud tedy má ve své vlastní péči své vlastní 4 děti, potom byste je započítávala + nynější manželku

• 17. 8. 2008 10:31

Lenka (neregistrovaný)

Omlouvám se, napsala jsem to špatně
      On si vzal ženu, která má z předešlého manželství dvě děti, na které jejich otec platí alimenty, ale teď žijí v domácnosti s naším zaměstnancem, a s touto ženou má ještě 2 vlastní děti.

Tak právě nevím jak je to s odpočtem na děti - zda mám počítat 4 nebo 2 a nevím kolik osob se teda počítá do vyžovaných osob pro exekuci

• 18. 8. 2008 6:29

xy5 (neregistrovaný)

pokud se exekuce netýká výživného na děti z 1. manželství, potom může tyto 2 děti uplatnit (musí doložit, že alimenty řádně platí) + současnou manželku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).