Nástup do práce po RD.

• (neregistrovaný)

17. 8. 2008 12:42

V září mám nastoupit zpět do práce.
    Byla jsem doma do 4 let věku mého dítěte. Měla bych nastoupit po dohodě na jinou pozici a na zkrácený úvazek. Zaměstnavatel si mě zve k podpisu nové smlouvy s tím, že budu ve 3měsíční zkušební lhůtě. Může mi dát zkušební lhůtu, když už jsem u firmy v pracovním poměru? Děkuji za odpověď nebo radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 8. 2008 14:22

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Nástup do práce po RD.
      Teď nenastupujute po RD, protože ta je jen do 3 let dítěte. Předpokládám, že jste měla se zaměstnavatelem dohodnuté neplacené volno, takže teď máte nastoupit po neplaceném volnu. Tudíž jste stále jeho zaměstnankyní a pokud jste se dohodli na jiném druhu práce a jiném úvazku, pak se vystavuje jen dodatek k pracovní smlouvě, ve kterém se uvedou tyto změny. Aby mohla být uzavřena úplně nová smlouva se zkušební dobou, musel by nejprve ten původní poměr skončit, na což ale nemusíte přistoupit. Zaměstnavatel na druhou stranu nemusí přistoupit na změnu v původní prac. smlouvě - třeba na zkrácený úvazek nebo na jiný druh práce (to Vy ale také ne).

• 18. 8. 2008 12:14

Dáša (neregistrovaný)

>V září mám nastoupit zpět do práce.
      >Byla jsem doma do 4 let věku mého dítěte. Měla bych
      >nastoupit po dohodě na jinou pozici a na zkrácený
      >úvazek. Zaměstnavatel si mě zve k podpisu nové smlouvy s
      >tím, že budu ve 3měsíční zkušební lhůtě. Může mi dát
      >zkušební lhůtu, když už jsem u firmy v pracovním poměru?
      >Děkuji za odpověď nebo radu!

• 18. 8. 2008 12:16

Dáša (neregistrovaný)

Je to tak jak napsala Jiřka a ještě na Váš dotaz k 3měsíční zkušební době, tak tu nelze již v žádném případě sjednat, protože Váš pracovní poměr stále trvá a nebyl řádně ukončen

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).