Re: Minimální vyměřovací základ pro ZP?
pokud měli jiného zaměstnavatele, tak se ZP z MVZ nepočítá.... Ale to potřebujete od tohoto druhého zaměstnavatele potvrzení, že za mu strhávají a platí minimální pojistné...
Pokud jiného zaměstnavatele neměl a šli byste na kontrolu ZP, tak to zpětně zaplatíte + zaplatíte z toho penále
Re: Minimální vyměřovací základ pro ZP?
Já jsem byla právě před měsícem na kontrole a když na přehledu narazili na někoho, kdo měl méně než min. mzdu, tak chtěli vědět, proč nemá dopočet ZP do MVZ... Samozřejmě si mohou vyhledat v centrální databázi, zda má tento človíček jiného zaměstnavatele, který to za něj platí, ale určitě bych chtěla potvrzení od "hlavního zaměstnavatele"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 8. 2008 10:44
Převzala jsem mzdové účetnictví a zjistila jsem, že bývalá mzdovka zaměstnancům na zkráceném úvazku nepočítala ZP z minimálního vyměřovacího základu 8000,-, ale ze mzdy která jim vycházela např. 5000,-. Prosím o radu, zda počítala správně nebo jak tento problém vyřešit. Děkuji