Re: Balení cigaret - živnost?
státní monopol na tabákový průmysl byl zrušen a nyní je to po změnách vázaná živnost:Zpracování tabáku a výroba tabákových výrobků.
Čili bych začal na ŽÚ, projednal co chcete dělat, oni Vám dají tiskopisy k ohlášení živnosti, dále bych se šel poradit s daňovým poradcem, který je znalý tohoto problému, co vše budete muset platit, protože já to neznám.
Pak zkuste hledat na netu, já jsem zadal tabákový monopol a vyskočilo tam mnoho odkazů, určitě něco dalšího najdete.
jen to nezkoušejte načerno, abyste nedopadl jako vietnamské tabákové černé dílny.
Re: Balení cigaret - živnost?
Dobrý den,
moc by mne zajímalo, jak takový stroj vypadá. Mohl bych Vás požádat o nějaké podrobnosti či fota.
Moc děkuji Bendl
Bendlik@seznam.cz
>Hezký den, před nedávnem se ke mně dostal stroj na
>balení cigaret (resp. plnění dutinek) a už nějaký den si
>lámu hlavu co s ním. Napadlo mě následující: Koupit
>normálně tabák na balení cigaret, prázdné dutinky, na
>stroji naplnit a šup, už by se to dalo prodávat.
>Netušíte někdo jak by se dalo vést jako živnost, jak to je s
>daněma, spotřební daní...nebo jaký tam jsou další
>komplikace?? Popřípadě odkaz na nějaký zdroj informací.
>Předem díky za vaše příspěvky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 8. 2008 11:28
Hezký den, před nedávnem se ke mně dostal stroj na balení cigaret (resp. plnění dutinek) a už nějaký den si lámu hlavu co s ním. Napadlo mě následující: Koupit normálně tabák na balení cigaret, prázdné dutinky, na stroji naplnit a šup, už by se to dalo prodávat. Netušíte někdo jak by se dalo vést jako živnost, jak to je s daněma, spotřební daní...nebo jaký tam jsou další komplikace?? Popřípadě odkaz na nějaký zdroj informací. Předem díky za vaše příspěvky.