Re: Ukončení PP, vratka/nevratka straven
a máte tam uvedeny srážky i za přečerpané stravenky (tj. těch 3 x 40 Kč) nebo jen za odebrané ve výši 20 Kč na stravenku? Můžete srážet jen podle té dohody. Jen si na to dejte pozor.
Re: Ukončení PP, vratka/nevratka straven
my právě za přečerpané stravenky strháváme běžně, ale museli jsme to upravit v té dohodě, máme tam tedy popsané obě srážky - za poskytnuté a za přečerpané. Dle právníků by to jen podle dohody o srážení poskytnutých nešlo, takže takto to máme posichrované. Ono se nemusí nic stát, ale kdybyste to srazila bez dohody a jemu se to pak nelíbilo, bylo by to na Vás. Nemusíte měnit původní dohodu, můžete uzavřít dodatek, že srazíte i tyto přečerpané stravenky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 8. 2008 12:09
Dobrý den,
ukončili jsme 31.7. se zaměstnancem pracovní poměr a bohužel spotřeboval více stravenek než měl, protože čerpal v červenci dovolenou, proto mi nemohl vrátit 3 ks stravenek, na které neměl nárok. Prosím o kontrolu zkušenější, jestli je můj postup správný:
Stravenky na daný měsíc rozdáváme zaměstnancům daný měsic k 20., přispívají si 20Kč/stravenka (Hodnota stravenky 60 Kč - přispíváme tedy více než 55%) a odečítáme nepřítomnost za předchozí měsíc (k 31.12. pak oficiálně účtuji o vratce stravenek, ale ve skutečnosti o to fyzicky dáme méně na leden).
Tj. stravenky na 7/08 rozdány 20.7. - nárok 23 ks odečet ks dle nepřítomnosti za 6/08 (6 dní), tj. nárok 17ks. Ukončení pracovního poměru k 31.7.08, zaměstnanec měl 9dní dovolenou, tj. měl mi vrátit 9ks stravenek, bohužel měl už jen 6 ks.
Tedy srážka 17 ks*20 Kč .......................... 340,-
Odečet za vrácené stravenky 6*20 Kč ..... - 120,-
Doplatek za příspěvek zaměstnavatele na nevrácené stravenky
3 * 40,- = 120,- (účtovat budu mínusem z 527, 528).
TZN. celkem srážka .................................. 340,-