Re: Cukrárna s posezením
Dano obávám se, že ŽÚ se bude držet násl.:
Hostinská činnost
Činnosti spočívající v přípravě a prodeji pokrmů a nápojů k bezprostřední spotřebě v provozovně, v níž jsou prodávány
a že bude vydávat ŽL na tuto řemeslnou živnost,což ale znamená i prokázání odborné způsobilosti dle § 21 ŽZ. Pokud by to byl jen prodej zboží, nebylo by nutno volit tento postup, ale to posezení s obsluhou, přípravou a prodejem asi ano. Jediná možnost, jak to zjistit, je konzultovat na Vám příslušném ŽÚ a uvidíte. Oni mají různí úředníci různý názor a výklad, třeba Vám to projde,nevím.
Hlavně, jestli byste uspěli v konkurenci, aby za rohem nebyla jiná, lepší, levnější cukrárna, která by Vás připravila o klienty.
Díky moc, toho jsem se bála (myslím hostinské činnosti). Konkurence žádná není, jsme malá vesnice s jednou předraženou samoobsluhou otevřenou od 7.30 do 16.00 hod., právě si myslím, že bychom prodávali i pečivou, plněné bagety atd. s delší otvírací dobou už od rána pro školáky do večera pro pracující.
pokud tu odbornou způsobilost nesplňujete, tak se to snad dá řešit někým, kdo by byl Váš "odborný zástupce" (nebo tak nějak), který by způsobilost měl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 8. 2008 10:55
Dobrý den, jsem zdravotní sestra, partner elektrikář a chtěli bychom si otevřít Cukrárnu - pečivo i s posezením. Vyzkoumala jsem, že prodej by byl činností volnou, ale jde mi o to, zda příprava nápojů (espresso, rozlévání nealko ap.), obsluha (donesení zákusku a kávy, starost o provoz atd.) je již činností řemeslnou - hostinskou, když žádné potraviny vytvářet nebudu. Moc děkuji za odpověď.