Re: Zdravotní pojištění zaplacené jiné Z
Opravte přehledy za příslušný měsíc. Odešlete hromadná oznámení na obě pojišťovny. Nové pojišťovně zašlete opravný přehled a HO spolu s informací, že Vám změna nebyla nahlášena a co nejdříve pojistné doplaťte, oni pak vypočítají penále, které můžete vymáhat po zaměstnankyni (pokud Vám to nahlásila pozdě). Původní pojišťovně zašlete také opravný přehled a HO spolu s žádostí o vrácení přeplatku pojistného. Ještě si tam ale předtím zavolejte, zda tu žádost musí podepsat statutární orgán, nebo můžete Vy. Až Vám vypočtou to penále, můžete požádat o prominutí, mě se totéž stalo u DPČ, pojistné bylo asi 200 Kč (cca 3 měsíce zpětně) a přišel výměr na penále 6 Kč, který měl 8 stránek a byl poslán do vlastních rukou...:o))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 8. 2008 9:02
Dobrý den, prosím o radu. Zamětnankyně se mi přehlásila k jiné ZP, ale bohužel ZP bylo odvedeno té původní ZP, nikoliv nové ZP. Můžete mi někdo poradit jaký je postup a co dělat ?
Děkuji a přeji pěkný den
MJ