Re: odhlášení zaměstnance na DOPČ 2
SP: přihlásíte ke dni nástupu a odhlásíte ke dni ukončení. ELDP budete mít jeden na celý rok, kde budou započteny jen ty měsíce, kdy měl příjem.
ZP: pokud nemusíte platit minimum (zam-ec má ještě jiného plátce pojistného), pak ho odhlásíte vždy, když nebude mít příjem. Já to dělám takto: při zpracování mezd zjistím, jestli měl víc než 400 Kč (započitatelný příjem) a pokud ne, odhlásím jej zpětně za tento měsíc (O) a příhlásím ho až v měsíci, kdy příjem má (znovu P) a tak pořád dokola.
Takže pokud v červenci chodil do 15.7. a vydělal si více než 400 (mám doklad o tom, že je za něho plátce stát-tedy nesleduji min.vym.základ-potvrzení o studiu), tak když má tedy v 7/08 více než 400, tak jej odhlásíém jen na ZP pod kódem O k 31. 7. 2008(G?), SP neodhlašuji (to bude až při ukončení dohody o PČ) a přihlásím jej P(G) až v tom říjnu. Pochopila jsem to dobře?Za odpověď děkuji !!!
ano, pokud už teď víte, že v srpnu si nevydělá víc než těch 400 Kč, pak jej odhlásíte k 31.7., až si vydělá, tak jej přihlásíte k 1. dni přísl. měsíce (v němž vydělal víc jak těch 400). Přihlašujete P a odhlašujete O. SP odhlásíte až po ukončení dohody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 8. 2008 11:09
Dobrý den,
pokud zaměstnanec zam. na dohodu o prac. činnosti (tedy nepravidelnou výpomoc)chodí např. od 1.7.do 15.7., od 16.7.do konce měsíce nechodí a chodit bude třeba až v září (dohodu má na celý rok). Ke dni nástupu bude přihláška na SP,ZP. Ale k jakému dni bude odhláška na SP a ZP? Pod jakým kódem? Můžete mi prosím poradit? A co ELDP? To se bude vystavovat zvlášť na toho 1-15.7. a pak zvlášť třeba na říjen?
Za odpověď děkuji