Re: Čistá mzda - mínusová
doplatek zp do min. bývá obvykle věcí zaměstnance, z čeho Vám to vzniklo? jestli neplacené volno, pak se podělí zam-tel a zam-ec (pokud zam-ec nepodepsal, že to uhradí celé), pokud to uhradíte i za zam-ce, pak je to jeho zdanitelný příjem!! napište jakou má smlouvu (PP, DPČ) a jak to vzniklo.
Zaměstnanec měl PP, vzniklo to z nemocenské, první jeden nebo dva dny v měsíci byla nemocenská a po té UPP.
Jsme malá organizace nemocenskou neplatíme.
Na výplatní pásce za ten měsíc má odpracováno 0 dní, HM 0,-Kč, ale odvod na zdr. poj. 38,-Kč odvod na soc. poj. 0,- ČM -38,- Dobírka 0,-
Já si s tím vůbec nevím rady.
Takže neměl příjem (jen nemocenské) ale zřejmě 1 den nebyl ani práce neschopen ani nepracoval (jestli nemoc byla 1-2.dne a 3. dne ukončení PP, pak je to tento 3. den, kdy nepracoval a neměl mzdu). Za tento jeden den musí být doplaceno pojistné z min. mzdy. Toto pojistné ale musí uhradit zam-ec!! Je to tedy Vaše pohledávka, kterou by Vám měl uhradit. Pokud to zaplatíte za něj, pak je to pro něj zdanitelný příjem, i když nevím, jak by to u takto nepatrné částky vypadalo v praxi. Rozhodně to neúčtujte jako Váš náklad, ale jako pohledávku za ním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 8. 2008 14:13
Prosím o radu mzdovky. Zaúčtovávám mzdy a mám HM 0,- VZP 38,- OSSZ 0,- a ČM vychází -38,-. Prosím jak to mám zaúčtovat?
Děkuji