Re: DPP a hlášení na FÚ
Brigádníky na DPP nikam nehlásíte. Pokud nejsou z nějakého jiného důvodu povinni podávat daň.přiznání, nemusí ho podávat ani z důvodu práce na DPP ani jim nikdo nemusí dělat roční zúčtování. Daň jim pokryje sleva na popl. Na FÚ taky nic nehlásíte, tam je opravdu zajímá až roční vyúčtování a pak aby vám vše sedělo, až přijdou na kontrolu.
Pokud nejsou povinni podávat DP z jiného důvodu, tak nemusí. Např. jestliže měl někdo souběžně ještě jiného zaměstnavatele, kde odváděl zálohovou daň, DP podat musí. Pokud někdo po skončení DPP u vás bude mít dalšího zaměstnavatele, může ho požádat o roční zúčtování daní a DP si sám podávat nemusí.
FÚ skutečně měsíčně nemusíte žádné hlášení posílat, stačí jim peníze. Založte si ho pro případné kontroly.
paní by se ale měla přihlásit na FÚ k dani z příjmů....
>>>Dobrý den,přes léto se mi tu sešlo asi 10
>>>brigádníků-studentů na DPP.Všichni podepsali
>>>prohlášení,tj. daněno
>>>zálohově a po odečtení slevy na dani se u nich hrubá
>>>=
>>>čistá mzda.Musejí si pak sami za r.2008 podat daňové
>>>přiznání?A musím je coby dohodáře já jako zam-tel
>>>nahlašovat někam na FÚ?Nedávno mi od nich volali,
>>>proč
>>>je
>>>každý měsíc obtěžuji soupiskou jmen a přehledem jedn.
>>>položek vztahujících se k měsíčnímu odvodu záloh za
>>>jednotlivé zamce..prý je jim jedno, z čeho se částka
>>>skládá a zajímá je až roční zúčtování..tak nevím..
>>
>>
>>FÚ skutečně měsíčně nemusíte žádné hlášení posílat,
>>stačí jim peníze. Založte si ho pro případné
>>kontroly.
>
>
>paní by se ale měla přihlásit na FÚ k dani z
>příjmů....
Děkuji za rady, přihlášeni k dani jsme..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 8. 2008 10:31
Dobrý den,přes léto se mi tu sešlo asi 10 brigádníků-studentů na DPP.Všichni podepsali prohlášení,tj. daněno zálohově a po odečtení slevy na dani se u nich hrubá = čistá mzda.Musejí si pak sami za r.2008 podat daňové přiznání?A musím je coby dohodáře já jako zam-tel nahlašovat někam na FÚ?Nedávno mi od nich volali, proč je každý měsíc obtěžuji soupiskou jmen a přehledem jedn. položek vztahujících se k měsíčnímu odvodu záloh za jednotlivé zamce..prý je jim jedno, z čeho se částka skládá a zajímá je až roční zúčtování..tak nevím..