Re: Loňská faktura
jedině do nedaňových nákladů... a pokud uplatní DPH letos, tak při kontrole z FÚ nebude daň doměřena, ale vyměří se úroky z prodlení, jelikož jste měli uplatnit v 12/07 a činíte tak až letos
Re: Loňská faktura
Ano, DPH se může uplatnit 3 roky zpětně. Jen se různí názory v tom, kdy lze upatnit, zda v řádném přiznání letos, či v dodatečném za 2007. Ti konzervativní se drží striktně §73/2 a podají dodatečné, ti řekněme odvážnější využijí §104 a Zápisu z jednání KOV a MF a uplatní odpočet v řádném přiznání letos. Diskuse na toto téma vyvolá vždy řadu vášní a výsledek je řekněme 50 :50.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 9. 2008 12:42
Dnes mi přišel opis k loňské faktuře - datum vystavení 30.11.2007, do dneška jsme o ní nevěděli. Když jsem jim volala jak je možné, že na to nepřišli při inventarizaci pohledávek, řekli mi, že ji nedělali, protože měli nemocnou účetní. Poraďte mi prosím co s tím mám nyní dělat a jakým způsobem ji mám zaúčtovat. Jedná se o částku 4700,--Kč (vč. DPH). Na rok 2007 jsme již měli místní šetření od FÚ. Díky za radu.