Re: Zákonné pojištění odpovědnosti....
Pokud se nepletu, tak 100,- je minimální částka, která se platí, pokud jsou nějací zaměstnanci, ale buď vydělají míň, nebo jsou třeba nemocní... prostě minimální částka, kterou musíte Kooperativě poslat. Pokud promile z průměru za předch. čtvrtletí přesáhnou 100,-, posíláte normálně to co spočítáte, nic k tomu nepřičítáte.
No o to mi právě jde. Každé čtvrtletí platím cca 400 Kč . Program to počítá pouze z vyměřovacího základu pro OSSZ takže zaměstnanci na DPP tam nejsou zahrnuti. Taky jsem četl, že podle nového zákona, který bude platit od 1.1.2010 se bude platit u HPP, DPČ z vyměřovacího základu a u DPP z hrubé mzdy. Tak jsem to alespoň pochopil.
Asi si to zbytečně komplikuji. Díky za odpověď.
ale sám píšete, že ten zákon má platit až od r. 2010 (ještě neplatí a kdo ví, jestli vůbec platit bude)
zatím se to DoPP netýká
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 9. 2008 9:40
Nerozumím jedné věci. Mám zaměstnance na HPP i DPČ. Zároveň využívám brigádníků na DPP.
Platím Kooperativě zák.poj. z vyměřovacího základu za předchozí čtvrtletí. Až potud je to jasné. Teď jsem se dočetl, že z DPP se platí 100 Kč za čtvrtletí. A to mi není jasné.
Příklad, který jsem četl byl, že zaměstnavatel občas přijímá brigádníky na DPP a tak musí zaplati alespoň 100 Kč za čtvtletí.
Ale jak to je když mám souběžně pracovníky na HPP, DPČ i DPP ?
To mám k vypočítanému odvodu z vyměřovacího základu ještě přičíst 100 Kč (a tato částka se vztahuje na jednoho brigádnííka nebo jak ?)Prostě v tom mám chaos.
Prosím vysvětlete mi to. Díky a hezký den