Re: zápočtový list+jednatel
Pokud k Vám nastoupila jako zaměstnanec, bude mít mzdu a z ní patřičné odvody. Pokud by mzda byla menší než 8000,-hrubého, odvpd ZP by byl z 8000 tisíc.
Prohlášení Vám podepíše, pokud ho jinde podepsané nemá, jinak nesmí. A pokud má ještě jiný příjem (jako jednatelka), bude si podávat daňové přiznání.
Děkuji a ještě k doplnění. Čím bude prokazovat předchozího zam-tele? (zápočťák). Ano nastoupila jako normální zam-nec. Přesto i když jsou zam-ci, kteří mají i jiné zam-tele, tak si zvolí u koho chtějí odvádět z minimální mzdy, jak to bude u ní?
Děkuji.
Tak pokud žádného předchozího zaměstnavatele neměla, tak Vám ani nemůže přinést Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák). Co se týká toho ZP - ona u Vás měsíčně pobírat méně než 8000 hrubého (má snížený úvazek)?
Musí Vám donést potvrzení, že je jí již prováděn odvod ZP z minimální mzdy. Pak vy už odvádíte jen ze skutečného příjmu a nehlídáte hranici 8000,-Kč.
Předchozího zaměstnavatele vlastně neměla, protože pokud jí byla vyplácena jen odměna za funkci jednatelky , nebylo z toho odváděno SP. Podle mě stačí jen její čestné prohlášení , ale pokud si bude dělat sama daň.přiznání, tak to ani nepotřebujete.
Snad přispěje ještě někdo s jiným názorem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 9. 2008 11:40
Prosím poraďte mi.
Nastoupila mi zam-kyně. Při dotazu na zápočtový list od předchozího zam-tele mi sdělila, že je jednatelkou jedne společnosti a tudíž žádný zápočtový list nemá. Jak je to s podepsáním prohlášením a zálohovou daní? Odvod zdravotního pojištění je z minimální mzdy?