Re: Zaměstnanec přestal chodit do práce
Podle mně se jedná o hrubé porušení. Pokud se neomluví, ani nedá vědět, je s ním možné okamžitě zrušit pracovní poměr.
>Dobrý den, prosím moc o pomoc.Zaměstnanec se
>rozhodl,že 1.9. už nebude u nás pracovat, ale nedal vědět,ani
>nezavolal, nesnažil se o nějakou domluvu třeba skočnit
>dohodou atd..stále nechodí do práce. Můžete mi prosím
>poradit, jak s ním tedy ukončit prac. poměr? Možná
>přistoupí na dohodu, až si přijde pro výplatu, ale kdyby
>nic nechtěl řešit - je tento stav na okamžité zrušení?
>Nebo ho nejdříve musíme upozornit dopisem, že neplní
>podmínky z prac. smlouvy a pak dát výpověď s 2 měsíční
>lhůtou? Vůbec nevím co s tím dělat. Moc děkuji všem za
>rady.
Hlavně mu zatím žádnou výplatu nedávejte, protože už teď mu narůstá dluh na zdravotním poj. bylo to tu řešeno už mnohokrát- najděte si to tu v historii, pája to tu mnohokrát velmi dobře vysvětloval.je to důvodem pro okamžité zrušení PP §55.
pro něho nejlepší by bylo, kdybyste se dohodli na uk. PP (pokud s tím Vy budete souhlasit)
jinak si myslím, že je to již na § 55
pokud mu budete vyplácet mzdu za srpen, nezapomeňte na to, že v září (pokud budete psát neomluvenou absenci) nebude mít žádnou mzdu, tudíž bude mít dluh na ZP (tak s tím počítejte, aby neměl u Vás dluh)
je zaměstnancem Vaším, tudíž budete muset dluh vymáhat na něm(nemůžete to přenést na zdrav. poj.) - proto jsem psala, abyste s tím už počítala při zpracování mezd za srpen a tento obnos ponechala v pokladně ze srpnové mzdy (na zaplacení dluhu, který vznikne ve mzdě za září)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 9. 2008 14:46
Dobrý den, prosím moc o pomoc.Zaměstnanec se rozhodl,že 1.9. už nebude u nás pracovat, ale nedal vědět,ani nezavolal, nesnažil se o nějakou domluvu třeba skočnit dohodou atd..stále nechodí do práce. Můžete mi prosím poradit, jak s ním tedy ukončit prac. poměr? Možná přistoupí na dohodu, až si přijde pro výplatu, ale kdyby nic nechtěl řešit - je tento stav na okamžité zrušení? Nebo ho nejdříve musíme upozornit dopisem, že neplní podmínky z prac. smlouvy a pak dát výpověď s 2 měsíční lhůtou? Vůbec nevím co s tím dělat. Moc děkuji všem za rady.