Re: potřebné doklady k přijetí zaměstnan
Dobrý den,
píšete, že byl v lednu zaměstnán, takže tam musí mít ZL, takže si jej necháte předložit, k tomu potvrzení o vedení na ÚP, a další potvrzení o zápočtu dob OSVČ,tyto doklady by měli na sebe datumově navazovat, pokud ne, na tu mezidobu, kdy by popřípadě nic neměl potřebujete ještě jeho prohlášení, že v té době nebyl veden jako uchazeč o zaměstnání a nepobíral žádné dávky.Při jeho přihlášení Vám Vaše SSZ řekne, co by případně ještě bylo třeba..
Re: potřebné doklady k přijetí zaměstnan
A jak by to bylo, kdyby měl po sobě více zaměstnavatelů? Např první, u kterého pracuje v lednu dá ZP tomu druhému, u kterého bude pracovat pak. Od něho pak dostane ZP naše firma, ale já tím pádem nebudu mít doložený leden. Jaká kontrola toto vlastně kontroluje a proč jsou ty doklady vlůastně tak moc potřeba? A jak je to u studentů, kteří jdou po škole pracovat?Prosím moc o radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2008 7:17
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, jaké jsou potřeba doklady k přijetí zaměstnance, co byl v lednu zaměstnán, pak byl měsíc na úřadu práce a pak až do této doby byl OSVČ. Jaké doklady k doložení od něho mám chtít, když mi vlastně nemůže dát zápočťák? Děkuji za odpověď