ještě doplnění
Ještě bych se chtěla zeptat na jednu věc. Při kontrole vystavených dokladů jsem zjistila, že bylo omylem pár čísel vynecháno (např. má 99 a pak 102). Má se vypsat doklad s chybějícím číslem a napsat na něj, že bylo omylem vynecháno číslo nebo se má napsat čestné prohlášení, že doklad s číslem xx, xx, xx bylo omylem vynecháno?
Děkuji
Re: ještě doplnění
Souhrnné doklady se mohou dělat. Také si sepnu třeba 10 paragonů stejného typu (třeba ta režie) a vytvořím 1 celková VD. Samozřejmě součet je správný za každý jednotlivý doklad jak základ tak DPH.
Pokud Vám chybí dolady v letošní číselné řadě, přečíslujte si celou řadu.....Některé programy to umožňují.
Re: ještě doplnění
vím, že se dá dělat souhrnný doklad, ale mě spíš zajímalo, zda by na tom souhrnné dokladu neměl být rozpis, z čeho se to skládá....Přečíslovat určitě OSVČ nebude, protože má vydáno přes 100 faktur a musel by to vyměnit i u všech ostatních odběratelů...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2008 9:20
Dobrý den,
převzala jsem DE a zarazila mě jedna věc. Předchozí paní účetní dávala do pokladny jedenkrát měsíčně doklad s názvem "režie" s rozpisem DPH a to je vše. Nemá na tom souhrnném dokladu uvedeno, z čeho se skládá, takže do peněžního deníku vstupuje jen záznam "režie" a v soupisech DPH je také uvedeno jen "režie". Měla jsem zato, že lze udělat 1 souhrnný doklad, ale s rozpisem jednotlivých položek - např. PHM, reklama apod..... Poradíte, jak to lze tedy vést?
Děkuji