Re: DPP- registrace k dani
Ale mně jde o to že on je registrován ke srážkové dani, ale tím že bude vyplácet vyšší výši odměny než 5 ooo,- Kč , což je zálohováí daň tak se musí registrovat i k dani ze záv. činnosti? to zatím nemá a tak nevím jestli zpětně lze. Jinak provede popř roční zúčtování zaměstnanci a roční výkaz Vyúčtování závislé činnosti, to je mi jasné, ale co s tou registrací
Já jsem Vás pochopila, jako OSVČ je registrován ke sráž.dani, a nyní má zaměstnance. Zaregistrovat se musí, i když mu vychází
nulový odvod. Vyúčtování zálohové daně podáváte na FÚ ze všech mzdových listů za uplynulý rok.Vyúčtování je povinen podat, takže musí být i zaregostrovaný.
Původně nechtěl nikoho zaměstnan, ale vyvstala potřeba a tak jsme to řešili registrací ke srážkové dani, protože mluvil o menší dohodě, časem z toho bylo těch 16 500,- Kč a tak se stalo že není registrován k závislé činnosti a nyní nevím jak z toho ven. Díky moc. Jana
Zaregistrování - nebolí , i když nejde zpětně, ale lepší pozdě než nikdy,ne?Pozor ale na to, kdybyste pak neměli zaměstnance se zál.daní, nezapomeňte podat aspoň prohlášení, že jste ten rok neměli zaměstnance a tudíž nepodáváte Vyúčtování- nebo jednoduše reg.zrušíte.Nechte si registraci od nich potvrdit, už se to nikam ( !!) nepíše, abyste měli něco v ruce.
>>>>>>OSVČ registrována ke srážkové dani na FÚ, uzavřela
>>>>>>DPP, jedná o částku 16 500,- Kč, zaměstnanec podepsal
>>>>>>prohlášení a uplatňuje PID takže nebude proveden
>>>>>>žádný
>>>>>>odvod daně. Nejsme však registrováni k dani ze záv.
>>>>>>činnosti a tak nevím při ročním vyúčtování to patří
>>>>>>do
>>>>>>srážkové daně či k vyúčtování mzdy za zaměstnance?
>>>>>>Děkuji
>>>>>>za odpověď
> Zaregistrování - nebolí , i když nejde zpětně, ale
>lepší pozdě než nikdy,ne?Pozor ale na to, kdybyste pak
>neměli zaměstnance se zál.daní, nezapomeňte podat aspoň
>prohlášení, že jste ten rok neměli zaměstnance a tudíž
>nepodáváte Vyúčtování- nebo jednoduše
>reg.zrušíte.Nechte si registraci od nich potvrdit, už se to nikam (
>!!) nepíše, abyste měli něco v ruce.
Děkuji vám moc za trpělivost, mně to totiž rozhodilo, ale snad dopadne vše dobře. Díky a hezký víkend Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2008 13:15
OSVČ registrována ke srážkové dani na FÚ, uzavřela DPP, jedná o částku 16 500,- Kč, zaměstnanec podepsal prohlášení a uplatňuje PID takže nebude proveden žádný odvod daně. Nejsme však registrováni k dani ze záv. činnosti a tak nevím při ročním vyúčtování to patří do srážkové daně či k vyúčtování mzdy za zaměstnance? Děkuji za odpověď